RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У небі над Москвою помітили путінський літак "судного дня": що це означає, відео

У небі над Москвою помітили путінський "літак судного дня" Іл-80 Maxdome, який, як очікується, візьме участь у параді до 9 травня.

Про це повідомляє Daily Mail.

Гігантський спецборт президента РФ у 1985 році здійснив свій перший політ. У ньому немає ілюмінаторів, крім як у кабіні пілотів і в народі він також відомий як "Літаючий Кремль". Примітно, що саме з цього повітряного судна Путін може керувати РФ у разі ядерної загрози. Крім того, востаннє "літак судного дня" брав участь у параді Дня Перемоги у 2010 році і його повторна поява є ознакою того, що Путін хоче послати попереджувальний сигнал Заходу.

Вже відомо, що Іл-80 Maxdome супроводжуватимуть два МіГ-29, коли він пролетить над собором Василя Блаженного.

Повідомляється, що його повинен був замінити сучасніший Іл-96-400, і ходили чутки, що такий літак уже будується, але зараз, як вважають експерти, він все ще не готовий. Його перший політ було призначено на 2023 рік. Виробництвом займалося Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство (ВАСО).

Раніше ми писали, що у небі над Балтійським морем двом німецьким винищувачам Eurofighter вдалося перехопити російський розвідувальний літак Іл-20.