Нове "добриво" на підході? Путін зняв обмеження за віком для контрактників

Володимир Путін вніс зміни до закону "Про військовий обов'язок та військову службу" – він зняв вікові обмеження для укладання першого контракту про військову службу.

Читайте також: Рашисти розпочали масштабну мобілізацію на окупованих територіях, закликають навіть жінок

Документ опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Так, раніше перший контракт росіяни могли укласти з 18 до 40 років, а іноземні громадяни – до 30 років. Наразі підписаний президентом закон встановлює лише нижню межу.

"Перший контракт про проходження військової служби має право укладати громадяни (іноземні громадяни) у віці з 18 років", - йдеться в документі.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що "для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки необхідні високопрофесійні фахівці", а такими вони зазвичай стають до 40-45 років.

Підвищення вікової планки допоможе залучити на військову службу "фахівців затребуваних спеціальностей", насамперед споріднених із цивільним (медичного забезпечення, інженерних, технічного обслуговування, експлуатації, зв'язку), заявили автори законопроекту.

Раніше ми писали, що в Росії не проводять мобілізацію в Москві та Санкт-Петербурзі через страх Путіна. У цих містах проживає протестний електорат, який не підтримує дії президента РФ. Такий контингент може масово здаватися в полон ЗСУ під час потрапляння в Україну.