У Кремля закінчилася фарба для "червоних ліній": чи загрожують світу ядерні випробування в Росії

Фото: sb.by

Шантаж ядерною зброєю росіян працював лише на початку повномасштабного російського вторгнення, щоб перешкодити наданню Україні західного озброєння. Тепер же це не працює.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олександр Кочетков, політичний аналітик, експерт із ракетних озброєнь.

За його словами, ГУР нещодавно повідомив, що російським командуванням та ВПК було проведено невдалі випробування ракет "Ярс" та "Булава", які способи нести ядерну зброю. Іронія полягає в тому, що після розпаду СРСР РФ успадкувала найкращі зразки ядерних ракет, які були розроблені в Україні. Однак, після 2015 року, співпраці між КБ "Південне" та Москвою не було, що в результаті призвело до того, що спроби росіян створити ефективну заміну радянським ракетам, що застаріли, постійно наштовхувалися на технічні складності.

Читайте також: Весь світ у потерть? Для чого Путін проводив тренування ядерних сил

"Так, радянські ракети для свого часу показували на навчаннях відмінні результати, але все одно ці технології за стільки років застаріли. "Сармат" так і не пройшов повний цикл випробувань. Проблеми з "Ярсом" та "Воєводою". У тому числі їхня ракетна галузь деградує, тому що керувати там призначають абсолютно некомпетентних персонажів типу Рогозіна.", - підкреслив Кочетков.

Проте, варто зазначити, що стратегічні міжконтинентальні ядерні ракети загрожують не Україні - проводячи такі "навчання" Кремль загрожує насамперед Заходу.

"Якщо навіть 10% від усього арсеналу таких ракет долетить до мети та вибухне, то це буде глобальна катастрофа по всій планеті. Тому не варто переоцінювати ненадійність російських ракет такого класу. Їм достатньо буде 10% арсеналу, щоб поставити цивілізація на межу виживання". Саме цим Москва шантажує геополітичних противників, а не просто фактом того, що вони випробовують нібито нові зразки нібито просунутої зброї", - пояснив аналітик.

Він також додав, що зараз росіяни проводять випробування саме ракет, а не самої ядерної зброї. Ракети на випробуваннях завжди запускають "болванками" - без ядерного заряду.

Раніше ми писали, що, за словами глави Російської православної церкви, патріарха Московського Кирила Гундяєва, ядерна зброя виникла завдяки Богу в обителі преподобного Серафима Саровського.

  • Вас також може зацікавити:

Нелітаючі страшилки Путіна: чим Кремль знову лякає весь світ

Буде велика ядерна війна? У Конгресі США зробили тривожну заяву

Загроза ядерного удару РФ по Україні: куди можуть вдарити США у відповідь