RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

В РФ засекретили статистику, з якої можна було визначати втрати росіян на війні в Україні

Російська влада вилучила зі статистики Росстату дані про смертність від "зовнішніх причин", які дозволяли аналізувати у тому числі військові втрати, зокрема на війні в Україні.

Про це можна дізнатись з публікації щорічної статистики Росстату, де зникли дані про загальну кількість померлих і смертність від "зовнішніх причин".

Демограф Олексій Ракша звернув увагу, що в новому збірнику росстату з природного руху населення рф немає двох таблиць, які відображали відомості про кількість померлих від зовнішніх причин і відомості про смертність населення від зовнішніх причин у суб'єктах рф. До "зовнішніх причин" в російській статистиці відносили вбивства, самогубства, загибель у ДТП.

Також ці дані використовувалися аналітиками для оцінки втрат армії рф під час війни в Україні після повномасштабного вторгнення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Пентагоні вказали на цифру від 462 000 до 728 000 загальної кількості російських військових, що були ліквідовані або поранені в Україні після повномасштабного вторгнення РФ.