RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Протест у Краснодарі: росіяни обурені відключенням світла і води у спеку

Жителі Краснодару, що є одним з найбільших та багатонаселених міст півдня Росії, влаштували протест. Вони вимагають від влади відновити постачання води та електроенергії.

Про це повідомляє "Радио Свобода" та російські Telegram-канали.

Як пишуть журналісти, учасники протесту перекрили одну з вулиць на півночі міста. Жителі обурені відсутністю комунальних послуг.

Так, у Краснодарському краї влада проводить масові відключення електроенергії. Такі дії пояснюють обмеженою подачею електрики з інших регіонів та спекотною погодою.

Люди скаржаться, що раніше вимикали електроенергію один раз в тиждень, згодом три дні, а нині щодоби по 12-15 годин.

До обурених людей прийшов мер Краснодара. Посадовець, намагаючись заспокоїти людей, пообіцяв забезпечити постачання технічної води.

Як пишуть пабліки, до мітингарів прийшли силовики та почали розгін.

За даними Telegram-каналу Baza, після того, як люди вийшли на протест в Краснодарі, в Анапі невдоволені відключеннями світла за спеки у +33 градуси люди теж вийшли на протест. Вони перекрили вулицю Шевченка та Івана Голубця, частину смуг, пропускаючи лише швидку допомогу.

До незадоволених жителів вийшов представник "Россетей" і повідомив про поставки генераторів. Також на мітинг прибула поліція, яка просять людей розійтися.

Раніше ми писали, що масові відключення електрики у Росії відбуваються і в інших регіонах, також є проблеми в окупованому Криму. Перед цим стався масштабний збій в роботі Ростовської АЕС, що залишило без світла мільйони споживачів.