RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

СБУ оголосила в розшук відповідальних за мобілізацію соратників Путіна

В Службі безпеці України зібрали доказову базу щодо секретаря державної ради РФ Олексія Дюміна і заступника міністра оборони Росії Юнуса-Бека Євкурова і оголосили їм про підозру у веденні агресивної війни проти України. Обидві особи входять до близького оточення глави Кремля Володимира Путіна.

Про це йдеться в прес-релізі спецслужби.

Зазначається, що Дюмін, який був охоронцем Путіна, а потім став губернатором Тульської області, "мобілізував" свій регіон для бойових дій проти України: організував часткову мобілізацію чоловіків, створив Центр безпілотних систем і налагодив виробництво дронів та інших безпілотних апаратів.

Заступник міністра оборони РФ Юнус-Бек Євкуров своєю чергою забезпечує постійну підготовку військовослужбовців за контрактом і мобілізованих до збройних сил РФ.

Слідчі СБУ та прокурори Офісу Генерального прокурора заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ст. 437 КК України - планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни. Наразі тривають заходи для їхнього покарання, а досудове розслідування триває.

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру одному з головних пропагандистів Кремля в окупованому Донецьку Миколі Черкашину.