RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Портников розповів про "особливий зв'язок" Путіна та обміняного вбивці з ФСБ Красікова

Колишній співробітник ФСБ та засуджений убивця Вадим Красіков міг працювати особисто на президента РФ Володимира Путіна для усунення ворогів путінського режиму, тому очільнику Кремля було важливо його повернути з Німеччини в рамках "великого обміну" з країнами Заходу.

Про це заявив журналіст Віталій Портніков у своєму блозі на YouTube.

Він нагадав про злочин, який Красіков вчинив у Німеччині, а також про ті, які були здійснені в Росії і згадав припущення, що той був причетний до загадкової смерті колишнього керівника Путіна в Санкт-Петербурзі.

"Є інформація, що Красіков був пов'язаний з Путіним ще з часів роботи того віце-мером Санкт-Петербурга... Красіков відомий не тільки вбивством, скоєним у Німеччині, в самій Росії цей офіцер КДБ і ФСБ був причетний як мінімум до вбивства двох бізнесменів і щоразу виходив сухим із води. Очевидно, що Красіков ще у 90-ті став частиною розгалуженої системи, до якої належать як він сам, так і Володимир Путін. Вплив її визначався навіть замовними вбивствами, до яких міг бути причетним Красіков. Ще інформація, яку практично неможливо перевірити – це усунення Анатолія Собчака, який після обрання Путіна президентом Росії не лише повернувся з-за кордону, а й розпочав активну політичну діяльність, яка могла не входити в інтереси самого Путіна. Собчак помер за загадкових обставин - від серцевого нападу, і ніхто не знає, що тоді сталося" , - повідомив журналіст.

За його словами, дані, якими володіє Красіков і стали основною причиною його обміну з Німеччини.

"Він, зрозуміло, міг надати західним спецслужбам інформацію про минуле російського президента. Таку інформацію, якою Путін ніколи ні з ким не хотів би ділитися. Ось чому Путіну було так важливо витягнути Красікова з німецької в'язниці", - зазначив Віталій Портніков.

Як писав "Апостроф", після обміну в'язнями між Росією та США Володимир Путін радісно зустрів кілера і колишнього співробітника ФСБ Вадима Красікова, якого в Німеччині засудили до довічного ув'язнення за вбивство.