RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

Портников пояснив, які результати може дати перенесення війни на територію Росії

Бойові дії на території Росії несуть за собою цілий комплекс наслідків, які можуть розхитати російський режим Володимира Путіна.

Про це сказав журналіст Віталій Портников у своєму блозі на YouTube.

"Ми бачимо елементи повноцінної партизанської війни. Військові дії на обмеженій території ворога - це вже інформаційні перемоги, паніка серед місцевого населення – це демонстрація неефективності і безпомічності місцевої і загальнонаціональної влади. Це усвідомлення того, що держава не може тебе захистити навіть коли мова йде про обмежену кількість районів. Знищується також саме розуміння її могутності і величі, яке культивується місцевою пропагандою", - зазначив він.

Також журналіст закликав не применшувати вплив зміни настроїв росіян через те, що вони самі опиняються в небезпеці у зв'язку з бойовими діями на території РФ.

Фото: скріншот

"Партизанська війна на території Росії сприяє принаймні тому, що росіяни замисляться в осяжному майбутньому про можливість призупинення війни, що стане тактичною перемогою у багаторічній війні на виснаження, не тільки України, а тепер і Росії", - пояснив Віталій Портников.

Нагадаємо, вранці 7 серпня російські джерела заявили про втрату росіянами контролю над кількома населеними пунктами в Курській області. Російські військові та представники влади виявилися не готові до прориву кордону та атаки на курському напрямку, що експерти назвали провалом військово-політичного керівництва РФ.