RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Портников розповів, яку страшну для росіян долю приготував Путін у Курській області

Режим контр-терористичної операції, яку запровадив Володимир Путін в прикордонних з Україною областях РФ, має на увазі підвищений контроль і жорстку фільтрацію місцевих мешканців з боку ФСБ.

Про це журналіст Віталій Портников розповів у власному блозі на YouTube.

Він зазначив, що російському режиму доведеться витратити великі кошти, щоб створити таку собі "державу в державі", яка фактично утворилася на територіях, де діятиме режим "КТО".

"Уявіть Бортникова, якому потрібно не тільки забезпечити нормальну ситуацію в цих трьох областях, а й контролювати кордони цих областей з іншими областями Росії – це логіка контр-терористичної операції, - щоб забезпечити непроникнення ненадійних елементів на територію інших регіонів РФ. І це не українські військові чи диверсанти. Це зокрема люди, які бачили рівень ефективності російської держави в момент українського прориву. Їх потрібно залишити в цьому "котлі", який ФСБ створила, щоб вони там сиділи і не розповсюджували паніку. Але це територія як невелика держава у Європі, і ось цю "державу" вони мають по периметру забезпечувати", - розповів журналіст.

За словами Віталія Портникова, керівник Генштабу РФ Валерій Герасимов також буде проводити певні дії на цих територіях, адже ще одного провалу йому очільник Кремля не пробачить.

"Герасимову зараз потрібно захищати весь кордон, з Брянською, Білгородською і Курською областю, тому що він розуміє, що ще одного такого провалу Путін йому не подарує. Та й взагалі це буде розтягнення фронту на непотрібний для Герасимова масштаб", - додав він.

Раніше український юрист вказав, що сам "режим КТО", що був запроваджений російською владою в прикордонних з Україною областях, має на меті посилити контроль за цивільним населенням і запобігти паніці серед звичайних росіян.