RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

"Курський прорив" зірвав план Путіна з перемир'ям, мобілізацією та новим наступом - політолог

Очільник Кремля Володимир Путін планував протиснути припинення вогню по лінії фронту в Україні, щоб перегрупуватися та атакувати знову, проте операція ЗСУ в Курській області зірвала цей план.

Про це повідомив політолог та письменник Станіслав Бєлковський в ефірі передачі "Живий цвях".

За його словами, Росія зазнає великих втрат на війні в Україні, тому нова мобілізація була неминуча, проте, для заспокоєння суспільства, її варто було б проводити в більш спокійній обстановці. Водночас у США також оголошували плани досягти врегулювання конфлікту до зміни президента.

"За інерцією, що була до Курська, очікувалося, що навесні буде мобілізація. А цього Кремль зараз не хоче, тому потрібно було припиняти вогонь до весни. Це наклалося на прагнення Вашингтона домогтися припинення вогню до 5 листопада (день виборів президента США). Але позицію України було посилено", - сказав він.

Політолог розповів про провал росіян при обороні Курської області, де, як виявилося, ніякої армії немає, крім строковиків, прикордонників і кадирівського спецназу, який не бажає воювати.

"Розвідка проспала вторгнення в Курській області, виявилося, що регулярних військ у Курській області довго не було, а вони відбивалися силами строковиків і прикордонників ФСБ РФ. Спецназ "Ахмат" делікатно ухилився від зіткнень з військами України. Стає ясно, що для росіян непросто все, і тепер доводиться перекидати війська з інших ділянок фронту", - наголосив Станіслав Бєлковський.

Раніше військовий експерт Юрій Федоров заявив, що ЗСУ своїм проривом у Курську область поставили Кремль на "виделку" – Путіну тепер потрібно або знімати війська з України, або терміново оголошувати мобілізацію.