RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

"У росіян ситуація дуже погана": журналіст розповів, як ЗСУ під Курськом заганяють Кремль у глухий кут

Сили оборони України розширенням свого плацдарму в Курській області РФ ставлять російських генералів перед дилемою – їм доведеться або втрачати село за селом або знімати свої війська із зони бойових дій в Україні.

Про це повідомив у своєму блозі політолог та журналіст Майкл Накі.

На цей момент окремі російські підрозділи невеликими групами переміщуються під Курськ, проте поки що це ті сили, які не брали участі у бойових зіткненнях із ЗСУ на Донеччині чи у Харківській області.

"Росія задіює ті резерви, які застосовувати не планувала, у тому числі з фронту в Україні – у Харківській області та щось із Донецької. Наприклад, 810-а, морпіхи. Їх переводили на Донецький напрямок, але не встигли ввести у бій. Тобто, інтенсивність, яку показують росіяни в Донецькій області, могла б бути вищою. І з угруповання "Сєвєр" на Харківщині теж перекинули", - розповів він.

Фото: Майкл Накі

За словами оглядача, ситуація з обороною Курської області у росіян гірша, ніж тиск російської армії на український Покровськ, відповідно, становище ЗСУ більш оптимістичне.

"Російські генерали намагаються максимально довго тягнути з відтягуванням сил. Ми бачимо дві машини, які їдуть назустріч один одному, хто перший зверне. Так, в українців під Покровськом ситуація погана, але у росіян у Курській області ситуація дуже погана", - зазначив Майкл Накі.

Раніше військові оглядачі попередили, що якщо російське військове командування не наважиться знімати війська із зони бойових дій в Україні та переміщати їх для оборони Курської області, то ЗСУ можуть наблизитися до важливих стратегічних об'єктів у РФ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: