RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

"В таку гру можна грати вдвох": Портников розповів, як ЗСУ обернули ідею Путіна проти РФ

Очільник Кремля Володимир Путін пропонував створити санітарні зони в України, щоб убезпечити російські міста, але тепер зіштовхнувся з інерційним процесом – тепер фактично санітарна зона створена в Курській області РФ.

Про це розповів журналіст Віталій Портников у своєму блозі на YouTube.

"Сам Володимир Путін, можна сказати, подав ідею українським політикам і військовим, коли почав говорити про створення санітарних зон між територією Російської Федерації і територією України, нібито для забезпечення спокійного життя мешканців Білгородської області, яка давно використовується агресором в якості плацдарму для нападів на мирні українські міста", - розповів він.

За словами журналіста, прорив ЗСУ на Курщину дійсно приніс результати, і тепер, коли російські війська відсунуті від державного кордону з Україною, мешканці українського міста Суми почуваються в більшій безпеці.

Фото: 1zahid

"В таку гру можна грати вдвох. Якщо можна створити санітарну зону на території України, і саме цим виправдовувати окупацію територій Харківської області, то для регіонів України, які зазнають ударів, можна створити санітарну зону на території Курської області. І тепер у прикордонних районах Сумщини вже немає постійних обстрілів, які спостерігалися, коли на території Курської області знаходилися російські війська", - заявив Віталій Портников.

14 серпня президент України Володимир Зеленський зібрав нараду щодо ситуації у прикордонній з Україною Курській області РФ, куди увійшли підрозділи Сил оборони України. Він заявив про плани створити на цих територіях військові комендатури та забезпечити регіон гуманітарною допомогою. Глава української держави, коментуючи операцію ЗСУ на території РФ, зауважив, що Україна таким чином захищає життя своїх людей у прикордонних громадах.

За тиждень до курського прориву, український активіст Сергій Стерненко заявив, що Україна може створити санітарні зони на території Росії, оскільки кремлівський режим не може їх захистити.