RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

12 вересня

Всі новини

"За мене вони будуть вас різати": радник Єрмака розповів, як Путін лякає росіян кадирівцями

Очільник Кремля Володимир Путін їздив в Чечню під час бойових дій в Курській області РФ, щоб показати росіянам, що в нього є лояльні бійці-кадирівці для придушення можливих протестів.

Про це повідомив радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

"Що робить Путін? Він їде в Чечню і говорить цим: "Дивіться, ось це моя гвардія. Вони будуть за мене битись. Так, вони може не готові на полі бою битися, але за мене вони будуть вас різати". Тому що вони це робили постійно протягом останніх 10 років у Москві", - зазначив він.

Путін з кадирівцямиФото: Reuters

На думку посадовця ОП, такі дії Путіна демонструють падіння його авторитету серед населення, адже тепер він вдається до примітивного залякування.

"Мені цей візит дуже сподобався, тому що він говорить про падіння домінантного впливу Путіна. І це розуміють в суспільстві російському. Але чи готові вони виходити на вулицю? Ні. Це розуміють місцеві еліти. Чи готові вони до заколоту? Ні. Але все може швидко змінитися", - заявив Подоляк.

Як раніше повідомили в Офісі президента України, поїздка Путіна до Чечні в розпал бойових зіткнень у Курській області може вкладатися в логіку проведення інформаційної кампанії всередині РФ дляприменшення значення подій на Курщині.