RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Блогер Казанський розкрив головну слабкість Росії

Блогер та журналіст Денис Казанський вважає, що Росія має надзвичайно слабкий державний апарат, що можна описати як відсутність "держави" як такої.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Суспільному".

"У них відсутність держави як такої, те, що називається "stato". В авторитарних чи тоталітарних країнах існує сильний державний апарат, який має це все контролювати, забезпечувати диктатуру, контролювати аспекти життя людей. А в путінській Росії немає апарату, система дуже слабка. Диктатура є, немає інструментів, щоб її реалізувати", - заявив блогер.

Він навів конкретний приклад, коли росіяни не дотримувалися елементарних правил безпеки під час пандемії коронавірусу, зокрема, через те, що держава не контролювала, як громадяни виконують її рекомендації. В той же час, в західних країнах алгоритмів від держав дослухалися і смертність була нижчою.

"Вони придумали під час ковіду QR-коди, обмежувальні заходи, але ніхто це не контролював. Тобто за фактом, не було держави, яка може це регулювати. А на Заході – ввели обмеження і все. Є держава, яка все контролює. Там приймають закон – всі виконують. А в Росії суворість законів компенсується необов'язковістю їх виконання", - зазначив Денис Казанський.

Раніше журналіст Віталій Портников пояснив, чому в Росії діє не авторитарна система державної влади, а система мафіозного угруповання з кастами і наближеними до лідера особами.