RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

23 вересня

Всі новини

Дожартувався: у Нижньому Новгороді затримали коміка за жарти про росіян

У Нижньому Новгороді затримали російського коміка Дмитра Гаврилова та призначили 13 діб адміністративного арешту через старі жарти, де він висміював російську армію та росіян загалом.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Зауважують, що 8 вересня, перед запланованим виступом, його затримали, склавши адміністративний протокол за статтею про розпалювання ненависті або ворожнечі. Суд призначив Гаврилову 13 діб адміністративного арешту. Причину побачили в старих виступах коміка під час перебування в Тбілісі, які назвали "русофобськими".

Серед жартів Гаврилова був епізод про "російського лейтенанта". Комік іронічно зазначив: "Мені просто від цього дуже смішно. Я оце в дзеркало дивлюсь і думаю: ось він, офіцер русскій".

Також він пожартував про якість життя росіян в Тбілісі та в Росії. Просив аудиторію поплескати на знак згоди і не соромитись цього, адже, як говорить Гаврилов: "... так і треба, я так і живу".

Крім того, у цьому ж номері назвав російську мову "мовою окупанта", зазначивши в кінці: "... I don't understand. Я не розумію".

Після затримання з'явилося відео, де він "повністю визнає свою помилку".

"У своєму стендап-відео я дозволив собі образливі висловлювання, спрямовані на громадян рф або дискредитацію зс рф. Я повністю визнаю свою помилку, каюсь у сказаних словах, позицію свою поміняв. Сподіваюся, нікому не заподіяв шкоди", - говорить Гаврилов на відео.