RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Хіматака у Сирії: Трамп задумався про помсту Асаду

Президент США Дональд Трамп розповів деяким членам Конгресу, що він вивчає можливість військових дій проти режиму Башара Асада в якості відплати за хімічну атаку, здійснену на цьому тижні, і визнає серйозність ситуації. Про це повідомило CNN джерело, знайоме з інформацією.

За словами співрозмовника видання, американський президент обговорив початок бойових дій проти Сирії з главою Пентагону Джеймсом Меттісом, проте поки не прийняв остаточного рішення з цього приводу.

Американські офіційні особи пояснили CNN, що у Міноборони США давно є можливості завдати удару по сирійському потенціалу, пов'язаному з хімічною зброєю, і військове відомство вже представило Білому дому відповідні варіанти бойових дій.

В даний час вашингтонська адміністрація поки що лише розглядає їх і ще не вирішила, чи застосовувати військову силу проти Башара Асада.

Тим часом, згідно з "Інтерфаксу", один із запропонованих Меттісом варіантів бойових дій передбачає такі удари збройних сил США, які не дозволять сирійським ВВС підніматися у повітря. У той же час, за повідомленнями місцевих ЗМІ, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловив готовність допомогти можливої військової операції США у Сирії проти Дамаска.

Нагадаємо, 4 березня стало відомо про застосування силами режиму Башара Асада хімічної зброї проти цивільного населення в провінції Ідліб, в результаті чого загинуло сімдесят чотири людини.

У той же час представники Росії під час засідання Ради Безпеки ООН заблокували прийняття резолюції, яка засуджує використання хімічної зброї в Сирії.

Відзначимо, що сьогодні, 6 квітня, німецький журналіст повідомив про нову атаку в Сирії із застосуванням хімічної зброї.