RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дуже високий рівень: у Росії розповіли, хто у США приймав рішення про удар по путінським найманцям в Сирії

Рішення про удар по російських найманців в сирійській провінції Дейр-ез-Зор 7 лютого приймалося Сполученими Штатами на найвищому рівні.

Про це російському виданню "Новая газета" заявив кадровий офіцер ЗС РФ, який проходив службу в підрозділах радіоелектронної розвідки і відповідав повітряний простір Близького Сходу.

Зокрема, він прокоментував застосування американцями стратегічних бомбардувальників В-52.

"Застосування стратегічної авіації відбувається на рівні стратегічного командування. Це дуже високий рівень", - сказав російський офіцер.

На уточнююче запитання журналіста: "Керівництво Пентагону?", він відповів: "Як мінімум". Також офіцер ЗС РФ вважає, що про нанесення удару доповіли президенту США Дональду Трампу.

Російський офіцер зазначив, що РФ могла застосувати засоби радіоелектронної боротьби, які знаходяться на базі в Хмеймим, і тоді США не змогли б завдати удар.

"Навіть якщо б підняли пару винищувачів Міг, вмить би все розсмокталося — нічого б не було. Мало того, якщо б на запит американців: є там російські громадяни, — наші просто сказали «так, є», — я впевнений, удару б не було", - говорить офіцер російської армії.

На запитання кореспондента: "Виходить, що ніхто просто не захотів втрутитися?", він відповів: "Можливо…".

Як повідомляв "Апостроф", росіянин, який вижив в Сирії 7 лютого при ударі США, заявив, що найманців хтось здав.