RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​The National Interest назвало дату початку великої війни на Близькому Сході

Іран і Ізраїль можуть почати воювати в 2019 році.

Про це заявляють експерти видання "The National Interest".

Іран давно проявляє на Близькому Сході велику активність. Його армія і бійці з Корпусу вартових ісламської революції безпосередньо залучені до війни в Сирії. Крім того Іран підтримує різноманітні шиїтські збройні формування в регіоні, серед яких і ліванська організація "Хезболла", яка також воює в Сирії.

У цьому місяці Іран і Ізраїль вже стикалися в прямому бою. Ізраїльські військові перехопили над своєю територією іранський дрон і у відповідь нанесли авіаудар по пункту управління безпілотниками на території Сирії. Під час нальоту сирійським ППО вдалося збити ізраїльський літак. Якщо ескалація подій продовжитися, то, за словами експертів, широкомасштабна війна між Іраном та Ізраїлем почнеться вже в 2019 році.

Однією з основних причин початку війни можуть стати також внутрішні проблеми Ірану. Керівництво ісламської республіки може спровокувати початок війни, щоб відвернути населення від економічних труднощів, особливо після недавніх протестів.

Детальніше про цю та інші загрози світовій безпеці читайте в матеріалі "Апострофа": "Загроза великої війни в світі: Кремль йде в тінь".