RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Туреччина та Ізраїль обмінялися гучними звинуваченнями

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху взаємно звинуватили один одного в насильстві по відношенню до цивільного населення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Ердоган заявив, що Ізраїль "проводить політику терору", а Нетаньяху згадав Туреччині окупацію півночі Кіпру.

Почалося все з того, що прем'єр Ізраїлю засудив Туреччину за вторгнення в сирійський район Афрін. У відповідь президент Туреччини закликав Нетаньяху відмовитися від політики тиску на палестинців.

"Нетаньяху робить дуже дивні й абсурдні заяви. У той час, як Туреччина веде рішучу боротьбу з тероризмом, Ізраїль проводить політику терору, а не боротьби зі злочинністю", - заявив Ердоган.

Нетаньяху не забарився з відповіддю на це заяву, і сказав, що президенту Туреччини варто почати звикати до того, що на його заяви відповідають.

"Той, хто окуповує північ Кіпру, вторгається на курдські території, вбиває цивільне населення в Афріні, не може читати нам нотації про цінності і моралі", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вже називав Ізраїль "терористичною державою" і закликав визнати Єрусалим столицею Палестини.