Буде показовий удар: з'явився прогноз, як Трамп відповість на хіматаку союзника Путіна в Сирії

У президента США Дональда Трампа на даний момент немає чіткої стратегії щодо конфлікту в Сирії, а існуюча ситуація може цілком його влаштовувати, тому очікувати рішучих дій у відповідь на застосування хімічної зброї силами президента Сирії Башара Асада не варто.

Про це "Апострофу" розповів російський політичний оглядач, заступник головного редактора Foreign Affairs Chronicles Дмитро Галкін.

"Чи з'явилася у Трампа стратегія, став Трамп розглядати США як гравця, у якого є якісь власні інтереси в цьому конфлікті? Я погано собі це уявляю. Мені здається, що ні. І не дуже розумію, чому США в принципі не повинна влаштовувати ситуація, коли немає жодного явного лідера в конфлікті, а Штати залишаються природним оператором між їхніми союзниками, які беруть участь у конфлікті", - вважає експерт.

За його словами США можуть навіть піти на атаку діючої частини, як це раніше робив Ізраїль, але швидше за все обмежаться менш радикальними діями.

"Так що я не розумію, чому Трамп повинен діяти якось суворо і рішуче. Але якась показова акція буде. Цілком можливо, що вони знову обстріляють порожній аеродром: минулого разу (7 квітня 2017 року, - "Апостроф") вони обстріляли військову базу Шайрат, на якій до цього часу не було ні людей, ні техніки. Просто щоб показати свою рішучість і готовність і, головне, зафіксувати, що немає сили, готової протистояти їм", - резюмував Галкін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Відповідь Путіну в Сирії: куди на цей раз полетять ракети Трампа.