RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Помер екс-президент Єгипту: чим він запам'ятався

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак, який перебував на своїй посаді 30 років, помер на 92 році життя.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне телебачення Єгипту.

Інформацію про смерть Мубарака також підтвердили члени його сім'ї, повідомив телеканал "Аль-Арабія".

В кінці січня екс-президенту видалили пухлину в шлунку. У понеділок його старший син Аля Мубарак повідомив, що батька помістили в реанімацію в одному з військових госпіталів після погіршення здоров'я.

Хосні Мубарак прийшов до влади в 1981 році і правив Єгиптом 30 років. У лютому 2011 року на тлі масових демонстрацій, однією з головних вимог яких був його відхід з влади, він подав у відставку.

Другого липня 2012 року каїрський кримінальний суд засудив Мубарака до довічного ув'язнення. Суд порахував його причетним до загибелі мирних громадян в заворушеннях 2011 року.

У січні 2013 року кримінальний суд Єгипту задовольнив апеляцію адвокатів екс-президента на вирок. У листопаді 2014 року каїрський суд зняв з Мубарака і його синів всі звинувачення у справі про загибель демонстрантів. З Мубарака також зняли звинувачення по ряду корупційних справ, однак у справі про президентські палаци він у 2015 році отримав реальний термін - три роки.

Політик в цілому провів в ув'язненні близько шести років і вийшов на свободу в 2017 році.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на початку лютого в США помер знаменитий актор Кірк Дуглас, який недавно відзначив 103-річчя.