Чому Ізраїль відклав наземну операцію в Секторі Газа? Ізраїльський військовий назвав причину

Фото: з відкритих джерел

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) відкладає початок наземної операції в секторі Гази, щоб американські військово-морські сили змогли розгорнути протиповітряний захист на випадок вступу у війну Ірану.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів підполковник Генерального штабу Армії оборони Ізраїлю у запасі військовий експерт Марк Бабот.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постам Хезболли у Лівані

" відмобілізована, там більше 50 тисяч, може бути до 100 тисяч солдатів - я їх не називаю бойовиками, тому що це навчені, натреновані бійці. На мій погляд, це друга армія на Близькому Сході після Ізраїлю. Вони поділені на різні підрозділи. , у тому числі спецпідрозділи, артилерійські підрозділи, зенітні, протикорабельні і так далі. Тому, звичайно, всі готуються" , - зазначив Бабот.

Він наголосив, що Іран обіцяє, якщо буде наземна операція у Газі, а вона буде, безумовно, вони приєднаються до війни.

"Саме тому, швидше за все, трохи відкладається наземна операція для того, щоб американські військово-морські сили змогли розмістити над усіма важливими районами протиповітряний захист, у тому числі в Північному Іраку та Північній Сирії, де є американські бази, які вже зазнали атак. У кожній авіаносній групі є кілька захисних "парасольок", деякі з них вже працюють у Червоному морі, вони збивають дрони та крилаті ракети, які летять з Ємену по Ізраїлю", - сказав Бабот.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що громадяни понад 20 країн стали жертвами ХАМАС в Ізраїлі.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Гази після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни