RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Росії побачили знак Майдану-3 в перемозі Джамали на Євробаченні-2016

Російський політолог Андрій Окара побачив знак третього майдану в тому, що кримськотатарська співачка Джамала перемогла в конкурсі Євробачення-2016.

Про це він написав у своєму блозі.

Окара нагадав, що перемога Руслани Лижичко з її "Дикими танцями" на Євробаченні-2004 трапилася в той час, коли все українське суспільство "вирувало перед президентськими виборами, і стала передвісником Помаранчевої революції".

"Є в цій перемозі (Джамали) якийсь складно зчитуваний знак... Цікаво, чи стане така ж феєрична перемога Джамали, як і Руслани 12 років тому, провісником нових політичних катаклізмів — "Третього Майдану", антивладних виступів, палаючих шин на вулиці Банковій і обурення ветеранів АТО?" - пише політолог.

Він підкреслив, що перемога Джамали стала для України символічною, оскільки це сталося напередодні Дня пам'яті жертв політичних репресій, через кілька днів після заборони діяльності Меджлісу в Криму і за два дні до 72-ї річниці депортації кримських татар з Криму.

Як повідомляв "Апостроф", на пісенному конкурсі Євробачення-2016 в Стокгольмі 14 травня здобула перемогу представниця України, кримськотатарська співачка Джамала.

У соціальних мережах висловили захоплення з приводу статті в британському виданні The Guardian, в якій говориться про підсумки "Євробачення-2016".