RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В ЄС розповіли, як спецслужби Путіна шкодять Росії

Спецслужби Росії слід розглядати як окрему гілку політичної еліти, оскільки в них відсутні спільні цілі та єдність, до того ж їхня діяльність залежить від президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться в доповіді "Гідра Путіна. Усередині російських спецслужб" фахівця Євросоюзу з російської політики і органів безпеки Марка Галеотті, перекладеній громадською організацією "Открытая Россия".

"Спецслужби Росії не можна недооцінювати, але водночас цілком очевидно, що вони мають серйозні слабкі місця. На відміну від гідри, головами якою керує один розум, спецслужби часто змагаються і погано контролюються. Вони не стоять на чолі Кремля, але і Кремль не має повного контролю над ними", - зазначив Галеотті.

За його словами, дії російських спецслужб погіршує становище РФ у довгостроковій перспективі. Також Марк Галеотті закликає уряди країн ЄС застосувати політику нульової толерантності щодо спецслужб Росії шляхом посилення обміну розвідданими і відстеженням незаконного переміщення їхніх грошей.

"Показуючи, що агресія за кордоном може призвести до серйозних наслідків, Європа може змусити російські спецслужби діяти більш обережно", - додав фахівець ЄС по спецслужбам РФ.

Як повідомляв "Апостроф", спецслужби РФ викрили у сприянні від'їзду екстремістів з південних регіонів за кордон напередодні Олімпіади в Сочі в 2014 році.