RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Четвірка не виходить: у МЗС повідомили про відмову РФ їхати на зустріч у "нормандському форматі"

Представник Росії відмовився брати участь у зустрічі "нормандської четвірки" на рівні заступників міністрів закордонних справ, яку планують провести в Парижі 24 березня.

Про це повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "Укрінформ".

"Четвірка" не виходить - Росія не приїжджає. Це ті питання, які ми вирішуємо прямо зараз, як ми будемо говорити, якщо не буде участі однієї з чотирьох країн", - повідомив дипломат.

Пристайко також розповів, що відмова росіян обговорювалася з представниками МЗС Франції та Німеччини. Він висловив припущення, що зустріч пройде навіть без участі дипломатів з РФ.

"Але якщо Росія вважає, що їй нема чого сказати за столом "нормандської четвірки", лідери якої погодилися про проведення зустрічі, значить ми спеціально будемо проводити її, спеціально будемо говорити в відсутність те, що ми можемо зробити", - повідомив перший заступник Клімкіна.

Дипломат розповів, що в Парижі технічно будуть присутні представники всіх чотирьох груп. Планується також участь керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який повинен виступити з доповіддю про поточну ситуацію.

Нагадаємо, попередня зустріч "нормандської четвірки" на рівні міністрів закордонних справ відбулася в Мюнхені 18 лютого. "Апостроф" повідомляв про підсумки переговорів глав МЗС України, Німеччини, Франції і Росії по Донбасу.