RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бої під Авдіївкою: розгорівся скандал через журналістське відео

У Міністерстві оборони України висловили обурення з приводу сюжету журналістів Громадського ТБ, в якому були показані позиції українських десантників у населеному пункті Авдіївка Донецької області.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

"6 липня 2016 року у населеному пункті Авдіївка на промзоні, яку обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти Громадського ТБ Анастасія Станко і Костянтин Реуцький. З ними також була і представник російського видання "Новая газета" Юлія Полухіна, яку журналісти Громадського ТБ представили як свого працівника", - йдеться в повідомленні.

"Зазначені журналісти відзняли обстріли наших позицій з боку російських окупаційних військ та двох загиблих українських військовослужбовців в результаті попадання міни в бліндаж", – відзначили в прес-центрі штабу АТО.

"На даному відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО", - підкреслили в штабі АТО.

Також наголошується, що вищезгаданий сюжет Громадського ТБ опублікували багато російські і сепаратистські інформаційні ресурси.

Дана заява штабу АТО викликало скандал серед українських блогерів, твіти з реакцією яких вилетіли в топ.

Відзначимо, що дані блогери зазвичай підтримують політику нинішньої влади України.

Необхідно відзначити, що Громадське ТБ вже зняло сюжет про українських десантників в Авдіївці з аккаунта на YouTube.

Як повідомляв "Апостроф", крім вищевказаного сюжету, журналісти Громадського ТБ 5 липня опублікували відео з передовою сил АТО під Дебальцеве Донецької області.