RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Боєць АТО розповів, як вручну обладнали позиції для захисту шахти "Бутівка"

Доброволець легендарного 11-го мотопіхотного батальйону "Київська Русь" Андрій Схулухія, який в 2015 році під постійними обстрілами бойовиків майже 100 днів провів на шахті "Бутівка", розповів, як бійці вручну облаштовували свої позиції в районі шахти.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми привезли порожні ящики, тому що там же бетон, цю землю розрити було не можна. У ці ящики наштовхали землі, камінців, всі відкриті місця заставили. Спочатку було де ховатися, це потім, коли нас почали методично, майже щодня обстрілювати з важкого, танків, САУ, то все почало руйнуватися. І хлопці опускалися все нижче: якщо на другому поверсі стояв кулемет, то потім його спускали, почали копати бліндажі. Все вручну, ніхто б на техніці туди не приїхав, якщо до нас в Чорнухіне боялися їхати, бо воно під обстрілом, то на шахту — тим більше", - сказав Схулухія.

За його словами, на шахті було близько 70 осіб.

"У нас також були прикомандировані кулеметники і хороші АГСники (АГС - автоматичний гранатомет станковий, - ред.) для вогневої підтримки. ДШК (крупнокаліберний кулемет Дегтярьова — Шпагіна, - ред.) у нас було чотири штуки. АГС - близько п'яти-шести. Ми сепаратистів АГСами закидали, вони нас боялися", - розповів боєць.

Більше читайте у матеріалі "Апострофу": Мені хотілося бойовикам рвати глотки, - захисник "Бутівки" розповів про бої під Донецьком.

Раніше радник заступника міністра оборони України Василь Будік опублікував фотографії обстріляної бойовиками шахти "Бутівка" в Донецькій області.