RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Відведення військ на Донбасі: губернатор зробив резонансну заяву

Губернатор Луганської області Юрій Гарбуз заявив, що запланований на 9 жовтня відведення підрозділів ЗСУ в районі населеного пункту Станиця Луганська не відбудеться.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я дякую всім тим, хто підтримав мою позицію щодо розведення військ у Станиці Луганській! Я впевнений, що... нам вдасться виконати Рамкову угоду і не втратити Станицю Луганську. ЗАПЛАНОВАНЕ НА СЬОГОДНІ ВІДВЕДЕННЯ ПІДРОЗДІЛІВ ЗСУ В СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКІЙ НЕ ВІДБУДЕТЬСЯ! СЛАВА УКРАЇНІ!", - повідомив Гарбуз.

У той же час заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Лою спростував заяву луганського губернатора.

"Відведення має розпочатись сьогодні. Мова іде про перенесення (згідно карт) одного спостережного пункту з нашого боку і опорного пункту з боку терористів. Ситуація в Станиці спокійна, обстрілів не було. Чи відбудеться реалізація - побачимо. Ми - готові. Чи дотримається домовленостей протилежна сторона - час покаже", написав він у своєму Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві оборони заявили, що відведення збройних сил в районі Станиці Луганської здійснити неможливе через те, що бойовики обстрілюють територію. Пізніше військовий експерт Юрій Карін підкреслив, що відведення військ на Донбасі може призвести до втрати контролю над рядом населених пунктів, які залишаться у так званій "сірій зоні".