RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Канаді придумали, як нанести ляпас Путіну на міжнародному рівні

Українська громада Канади закликає міжнародне співтовариство визнати Російську Федерацію країною-спонсором тероризму.

Про це йдеться у заяві Конгресу українців Канади з нагоди другої річниці збиття літака "Малазійських авіаліній" в небі над Україною, передає Укрінформ.

"КУК закликає Канаду та її союзників визнати так звані ДНР і ЛНР терористичними організаціями і оголосити Російську Федерацію країною-спонсором тероризму", - заявили в Конгресі.

У заяві також наголошується важливість покарання винних у цьому злочині.

"КУК закликає міжнародне співтовариство забезпечити притягнення до відповідальності винних у цьому жахливому злочині", - наголошується в тексті.

Крім цього, українські канадійці нагадали, що саме Росія несе відповідальність за цей теракт, і тому намагається перешкодити його розслідуванню.

"Керівники Російської Федерації несуть пряму відповідальність за цей жахливий акт міжнародного тероризму. Намагаючись приховати це, РФ використала своє право вето в Радбезі ООН, заблокувавши створення міжнародного Трибуналу для розслідування катастрофи МН-17", - підсумували в Конгресі.

Як повідомляв "Апостроф", міжнародна спільна слідча група залучила до розслідування нове відео з зенітно-ракетним комплексом "Бук", імовірно збив літак на Донбасі.