RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Одіозний лідер Філіппін оскандалився через нову гучну заяву

Президент Філіппін Родріго Дутерте викликав обурення у міжнародної спільноти порівнянням себе з німецьким фюрером Адольфом Гітлером.

Зокрема, голова Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер зажадав вибачень від філліпінского лідера, передає DW з посиланням на агентство AFP.

"Те, що сказав президент Дутерте, не лише нелюдяно, це також страшна зневага до людського життя", - сказав Лаудер.

На заяву Дутерте також жорстко відреагував речник міністерства закордонних справ ФРН Мартін Шефер, заявивши, що "будь-яке порівняння жахів Голокосту з чимось іншим виключене".

Варто відзначити, що прес-служба президента Филлипина опублікувала 1 жовтня на своїй офіційній сторінці в Facebook виправдувальну заяву. У ній підкреслюється, що Гітлер убив три мільйони невинних громадян, у той час як Дутерте говорив про його "готовність вбити" три мільйони наркоторговців, щоб врятувати майбутнє наступного покоління і країну.

Також у заяві зазначається, що слова Дутерте вирвані з контексту, оскільки президент мав на увазі, що журналісти, а не він сам, порівнюють його боротьбу з наркоторговцями з діяльністю Гітлера.

Як повідомляв "Апостроф", Родріго Дутерте заявив: "На Філіппінах є три мільйони наркоманів. Я був би щасливий вбити їх. Якщо у Німеччині був Гітлер, у Філіппін є...". На цьому моменті президент Філіппін зробив паузу і вказав на себе.