RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Експерти оцінили ймовірність імпічменту Трампа через його дивну команду

Експерти не дуже оптимістичні у своїх прогнозах щодо майбутньої команди нового американського президента Дональда Трампа. Вони вважають, що помилка в будь-якій сфері може привести нового главу США до імпічменту.

Про це експерти повідомили в коментарі "Апострофу".

Так, голова Центру східноєвропейських ініціатив Микола Воробйов вважає вчинки Трампа неадекватними. На його думку, якщо новий президент і далі спробує "переламати оточення республіканців", є велика ймовірність отримати імпічмент.

Американіст Сергій Галака дотримується схожої точки зору. Він вважає, що якщо хтось захоче змістити Трампа з президентського крісла, йому це з легкістю вдасться. Як утонює експерт, можна легко знайти випадки, коли новий глава Америки порушував закони.

Галака зазначає, що не варто серйозно сприймати факт підтримки з боку деяких республіканців Трампа. Американіст вказує на те, що конфлікт між президентом і Конгресом може кардинально змінити їхню позицію. Експерт також нагадав подібний випадок в американській історії з президентами Ніксоном і Рейганом. Галака зазначив, що тоді сторонам вдалося знайти спільну думку, але питання про імпічмент стояло.

Як повідомляв "Апостроф", на посаду держсекретаря США Трамп призначив Рекса Тіллерсона, якого підозрюють у дружбі з Путіним.