RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Північній Ірландії пропонують провести референдум про незалежність

Лідер ірландської націоналістичної партії "Шинн Фейн" закликав якомога швидше призначити дату референдуму про незалежність, оскільки вихід Великобританії з ЄС може, на його думку, привести до катастрофічних наслідків для Північної Ірландії.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Очільник партії "Шинн Фейн" Мішель О'Ніл вважає, що Північна Ірландія повинна наслідувати приклад Шотландії, де про необхідність повторного проведення аналогічного референдуму говорять на урядовому рівні.

За словами О'Ніла, так званий Brexit означає катастрофу для північноірландській економіки і, відповідно, для населення, тому справою національного пріоритету повинна стати підготовка референдуму про незалежність Північної Ірландії.

Соціологічні опитування, які проходили серед населення Північної Ірландії, показали, що більшість місцевих жителів хоче залишитися в складі Великобританії, проте в останні місяці подібних досліджень не проводилося. Відомо, що під час референдуму про вихід Сполученого королівства зі складу Євросоюзу більшість мешканців Північної Ірландії та Шотландії голосували проти Brexit.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Шотландії вже обговорює конкретну дату повторного референдуму про незалежність, плануючи провести його у 2018 році.