RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ФСБ викликало ажіотаж затриманням в Росії за коментар в мережі: опубліковано відео

У російському місті Санкт-Петербург співробітники ФСБ затримали Артема Чеботарьова за коментар в соціальній мережі "Вконтакте".

Про це повідомляє Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Санкт-Петербургу.

"36-річний Артем Чеботарьов, який підозрюється в тому, що 7 лютого 2016 року в квартирі, розташованій в Калінінському районі розмістив у соціальній мережі "В Контакті" інформацію, спрямовану на збудження ненависті і ворожнечі, а також на приниження гідності до соціальної групи осіб", - заявили в СК РФ.

Проти Чеботарьова завели кримінальну справу за ч. 1 ст. 272 КК Росії за фактом розміщення в групі "Російськомовний бандерівець" соціальної мережі "Вконтакте" коментаря екстремістського змісту.

Відеозапис затримання Чеботарьова викликала широке обговорення на YouTube.

"ФСБшники проти "Диванних військ Росії", - іронізує Гриша Почуев.

"я впевнений, що нирки то за росію матушку вони ще встигнуть відбити йому", - коментує KoT MaTpOcKuH.

"С*ана ментівська влада. Скоро за школярами підуть. Уявіть, що в США, на які ці ФСБшні олені так др*чать (ми тут конкуруємо, багатополярність, всі справи), людину затримали б за коменти. Представли? Ось тому ці д*біли ніколи в житті і не наблизяться до США ні на метр", - вважає alth000.

"Мені страшно уявити вартість робочого часу всієї цієї групи, а також взагалі всіх ресурсів, витрачених на цю справу зараз і в майбутньому. Здорові, підготовлені лоби беруть штурмом квартиру не хакера, який зламав Сбербанк і працює на злочинний синдикат, ні - рядового юзера. Здається, це ІБД, як вона буває у силових органів", - зазначив Artem Dzyuba.

"стільки народу, повалили на підлогу, наручники.. можна подумати, він когось убив, а не залишив коментар. і дійсно, чого вони в масках? рукалицо просто", - написав користувач Tanya Stiplevich.

У свою чергу, російський журналіст Ілля Шепелин повідомив, що Артем Чеботарьов був адміністратором пабліка " Свободная Ингрия".

"Якщо не знаєте, Інгрія (вона ж Інгерманландія) - це слово, яке в якості тосту зазвичай вимовляють дивакуваті петербурзькі нероби, коли сьорбають з келиха крафтове пиво і патетично примовляють, що Пітеру слід було б від'єднатися від решти Росії, де не так багато патетики і крафтового пива", - написав Шепелин на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні в Росії заарештували чоловіка, який поставив незручне запитання президенту РФ Володимиру Путіну.