RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася про російського офіцера-забiяку на Донбасі: опубліковано фото

Українська розвідка розповіла про російського підполковника з окупованого Донбасу, який в РФ притягувався до кримінальної відповідальності за бійку.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"ГУР МО України встановлено, що на посаді "начальник розвідувального відділення - заступник начальника штабу з розвідки 2 окремої мотострілкової бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного (Ростов-на-Дону) ЗС РФ" перебуває підполковник ЗС РФ Куральов Сергій Сергійович, за документами прикриття – Ерміш), 20.10.1977 р.н., народився в м. Рубцовськ Алтайського краю, проживає в м. Наро-Фомінськ Московської обл.), мав судимість за перевищення службових повноважень із застосуванням насильства", — наголошується в повідомленні.

Фото gur-mou.gov.ua

"Для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України підполковник ЗС РФ Сергій Куралев направлений з посади старшого офіцера розвідувального відділу 4 танкової дивізії (Наро-Фомінськ, Московська обл., в/ч 19612) 1 Танкової армії (Баковка, Московська обл.) Західного ВО ЗС РФ", — зазначили розвідники.

"Згідно з текстом вироку Виборзького гарнізонного військового суду (Ленінградська область) від 8 листопада 2010 року (головуючий суддя Семуков А. Ю.), 14 червня 2010 р. під час служби в розвідувальному батальйоні 138 окремої мотострілкової бригади (Камєнка, Ленінградська обл.) майор Куралев Сергій Сергійович наніс тілесні ушкодження трьом підлеглим військовослужбовцям строкової служби розвідувальної роти і визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого п."а" ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу РФ", — зазначають в ГУР МО.

"Після вироку суду рішенням командування 138 окремої мотострілкової бригади майор ЗС РФ С. Куралев був відсторонений від посади, виведений у розпорядження командира зазначеної військової частини і протягом наступних 2 років перебував поза штатом, позбавлений можливості присвоєння чергового звання і отримував мінімальний оклад. Участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях України дозволила офіцера ЗС РФ Сергію Куралеву залишитися на військовій службі, заслужити скасування наявних судимостей, а також отримати компенсацію грошових втрат за час вимушеного перебування поза штатом.

У розвідці привели витяг з вироку Виборзького гарнізонного військового суду від 8 листопада 2010 року.

"...Близько 19 годин 14 червня 2010 року <дані вилучені> Куралев С.С., перебуваючи в канцелярії роти військової частини №, явно перевищуючи свої посадові повноваження, застосував до підлеглих йому військовослужбовцям <дані вилучені><дані вилучені> ПІБ16 і <дані вилучені> ПІБ15 насильство за те, що вони без поважних причин на добу запізнилися звільнення. При цьому Куралев С.С. завдав ПІБ17 один удар кулаком правої руки в область лівої частини обличчя, від якого останній вдарився потиличною частиною голови об дерев'яну шафу, потім один удар кулаком лівої руки в область живота і один удар кулаком правої руки в область лівої частини обличчя. Після чого Куралев завдав ПІБ18 один удар кулаком правої руки в область лівої нижньої частини обличчя і один удар кулаком лівої руки в область живота".

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка оприлюднила відомості про знищення силами АТО групи російських військовослужбовців під окупованим Донецьком.