RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Кримська "диверсія": у Путіна додали резонансних подробиць та імен

Організатором так званої "диверсії" в окупованому Росією Криму є нібито начальник розвідки 37-го батальйону 56-ї бригади Головного управління розвідки міністерства оборони України капітан Володимир Сердюк.

Про це повідомляє прокремлівський сайт "РИА Новости" з посиланням на джерело в спецслужбах.

На думку ЗМІ, Сердюк відвідував Херсонську область для координації дій так званих "диверсантів" і забезпечення їхнього відходу.

Також журналісти заявили, що, крім нього, група "диверсантів" складалася з командира взводу розвідки 37-го батальйону лейтенанта Олексія Сандула, офіцера ГУР МО Олега Дмитренка з позивним "Лис", розвідника Олександра Кирилова та Олега Москвітіна, але під час події, яку в РФ називають боєм на кладовищі, його не було.

ЗМІ відзначили, що громадянин України Євген Панов нібито був координатором групи, який повинен був забезпечувати її відхід.

Крім цього, журналісти вважають, що Андрій Захтей забезпечував роботу "диверсійної групи", а в запасному колесі його автомобіля виявили три кілограми вибухівки, гранати і сім-карти. А в машині Панова в каністрі з-під олії нібито знайшли детонатори.

Як повідомляв "Апостроф", у НАТО вважають Україну не причетною до так званої "диверсії" у Криму, а версія РФ не викликає довіри в Альянсі.