RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні назвали нового президента Узбекистану

Народний депутат України від Радикальної партії Андрій Лозовий вважає, що Гульнара Карімова (Гугуша), дочка покійного президента Узбекистану Іслама Карімова, має найбільші шанси стати головою держави.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп зазначив, що Гульнара є професійним дипломатом, відомим у світі дизайнером ювелірних виробів, яку після конфлікту з батьком у 2014 році посадили під домашній арешт.

"Карімов нещадно зачищав всі зародки політичних еліт у своїй країні. Їх давно вже немає. Тому Гугуша, ймовірно, буде мати зелений коридор стати президентом Узбекистану. Гроші - є. Харизма - є. Конкурентів – немає", - зазначив Лозовий.

У той же час політичну ситуацію в Узбекистані коментує у своїй статті на пропагандистському сайті "Life.ru" російський журналіст Данило Кислов. Він зазначає, що влада в країні перебуває в руках голови спецслужби Рустама Іноятова, друга покійного президента.

Також російський журналіст вказує на важливість віце-прем'єра Узбекистану Рустама Азімова.

На думку Кислова, керівництво США та РФ розуміють, що Узбекистан є проблемним місцем, де різко краще нічого не міняти.

"Поруч Афганістан, інші республіки колишнього Союзу, з якими у Узбекистану не найкращі відносини. Баланс там дуже хиткий. Але це баланс", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі помітили підступність повідомлення Кремля з приводу стану президента Узбекистану Іслама Карімова.