RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нова НП з "Кузею": експерт пояснив, чому Путін не може відкликати нещасливий авіаносець

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович вважає, що росіяни хотіли б відкликати авіаносець "Адмірал Кузнєцов", з палуби якого нещодавно впав винищувач Су-33, але не можуть цього зробити.

Таку думку Арестович висловив "Апострофу".

Він вважає, що для Росії відкликати нещасливий авіаносець рівнозначно тому, що визнати поразку. Експерт вважає, що "Адмірал Кузнєцов" ще не виконав поставлені перед ним завдання, наприклад, тренувальні. Разом з тим Арестович допускає, що Росія не може відкликати авіаносець, навіть якщо має таке бажання.

За словами військового експерта, авіаносець може бути в такому поганому стані, що не витримає дальній перехід. Росіяни бояться, що він "зламається де-небудь в Ла-Манші і це буде зовсім смішно".

Також він висловлює припущення, що Росія не може домовиться про дружнiй порт, куди можна відправити "Адмірала Кузнєцова". Неможливість технічно та адміністративно врегулювати питання повернення авіаносця Арестович вважає ймовірною причиною того, що його досі не відкликали.

Нагадаємо, Су-33, який нещодавно розбився, став вже другою тільки за останні три тижні аварією на "Адміралi Кузнєцовi". Раніше, 14 листопада, винищувач Міг-29КР впав у море в декількох кілометрах від авіаносця.

Детальніше думку Арестовича читайте в матеріалі "Апострофу": Сурков-стайл: як Росія примудрилася втратити другий винищувач на "Адмірала.