Лайм

Лечо з помідорів та перцю - улюблений салат на зиму: як його приготувати

Ця закуска прекрасно доповнить м'ясні страви та гарніри

Сезон заготівель на зиму триває, і запасливі господині намагаються приготувати якнайбільше смачної та практичної консервації. Раніше ми розповідали, як зробити овочевий салат із баклажанів та квасолі, а тепер підшукали для вас рецепт лечо з помідорів та болгарського перцю. Поєднання сезонних овочів у ньому створює пікантний та насичений смак.

Інгредієнти: болгарський перець (1,2 кг), помідори (1 кг), базилік (20 г), перець гострий стручковий (20 г), часник (10 г), цукор (60 г), сіль (5 г), рослинна олія (20 г), оцет (20 мл).

Читайте також: Швидке приготування без стерилізації: рецепт маринованого гострого перцю на зиму.

Фото: Getty Images

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Помідори розрізаємо на 4 частини, базилік ріжемо або рвемо руками. Викладаємо ці два інгредієнти в чашу блендера та перебиваємо до однорідної консистенції. Потім перетираємо суміш через сито – так ми матимемо ідеальне пюре.

Тим часом розрізаємо навпіл болгарський перець, видаляємо серцевину з насінням, розрізаємо кожну половину на 2-3 часточки.

Беремо каструлю, викладаємо в неї нарізаний перець і заливаємо пюре з томатів та базиліку. Ставимо на плиту і проварюємо близько 10 хвилин. Якщо після цього часу перець став м'яким, можна знімати з вогню. Якщо ні – проварюємо ще хвилин 5-10.

Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес, гострий перець промиваємо під проточною водою. Також можна взяти гострий засушений перець.

Читайте також: Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які люблять за смак та простоту.

Додаємо до проварених овочів часник, гострий перець, цукор і сіль, а також олію та оцет. Пробуємо на смак, якщо потрібно – додаємо ще солі. Тушкуємо на слабкому вогні все разом ще близько 5 хвилин.

Стерилізуємо банки та кришки – це можна зробити як у духовці чи мікрохвильовій печі, так і на водяній бані. Потім у чисті банки розливаємо гаряче лечо та закриваємо кришками. Перевертаємо заготівлю догори дном, накриваємо щільною ковдрою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після того, як банки охолонуть, переносимо у прохолодне місце, де вони зберігатимуться.

Взимку на основі цієї консервації можна зварити рагу або ж подавати лечо до м'ясних страв як закуску.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки 

Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята

Як у домашніх умовах швидко приготувати смачну паску, щоб здивувати своїх близьких або порадувати друзів чи гостей на Великдень