RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Резазаде Алі Реза: Україна буде найуспішнішою і щасливою країною в Європі

Про допомогу Україні та ситуацію в Ірані

Про допомогу Україні та ситуацію в Ірані Первый Вице-Президент Национального Иранского Конгресса Али Реза Резазаде Фото:

До сьогоднішнього дня ви навряд чи що-небудь чули про Алі Реза Резазаде. Ця людина є Першим Віце-Президентом Національного Іранського Конгресу (NIC) - офіційної іранської опозиції, визнаної Конгресом Сполучених Штатів Америки.

Персона Алі Реза Резазаде має значення в геополітичних колах. Цікаво, що вже 25 років він проживає в Україні. Ця непублічна людина не ходить на телевізійні ток-шоу, не дає інтерв'ю глянцевим журналам. Хоча десятки українських політиків хотіли б "подружитися" з ним. Простий і скромний чоловік сьогодні робить для України, можливо, більше, ніж усе Міністерство закордонних справ разом узяте. Завдяки своїм зв'язкам, представник аристократичного іранського роду Алі Реза Резазаде часто привозить до Києва впливових політиків і бізнесменів з усього світу. А ще він допомагає Україні налагодити діалог з представниками нового керівництва США.

Одні назвуть це просто щасливим випадком, інші - провидінням.

Понад двадцять років тому іранець Алі Реза Резазаде повинен був відправитися до Німеччини - вчитися на лікаря. Але по дорозі заїхав до друга в Київ. "На тиждень", - згадує Алі. "Так і залишився". Про усе він розповідає дуже емоційно. Іноді під час розмови постає і продовжує розповідати, міряючи кімнату швидкими кроками. Насамперед визнається в любові до України, своєю другою батьківщиною: "Україна буде найуспішніша і щаслива країна! Багато говорили, що я ненормальний, що з глузду з'їхав. Усім не втомлюся повторювати - Україна буде найуспішнішою і щасливою країною в Європі, це не за горами. Це сильна країна, сильний народ!"

Первый Вице-Президент Национального Иранского Конгресса Али Реза Резазаде Фото:

Розмова з Алі Резазаде багато про що: Іран, Україну, Росію та США.

- Розкажіть, будь ласка, про себе і про те, як Ви потрапили в Україну?

- Я народився в Ірані, на півдні Ірану. У мене батько чистокровний перс. У нас в Ірані сотні народностей: перси, турки, азербайджанці та інші. Так ось, батько - перс, а мама з єврейським корінням. Мама - військова. Не буду говорити якою спеціальністю, але дуже відомий військовий фахівець. Все життя працювала в міністерстві оборони. Батько - учений. Нас в сім'ї два брата. Не зовсім багатодітна сім'я, тому що батьки вчилися, потім займалися кар'єрою ...

В Україну потрапив випадково - заїхав в гості до одного на тиждень і залишився. Багато було всього. Але в Україні я знайшов щастя. Я одружений чоловік. У мене прекрасна дружина українка. Якби не вона, я не знаю, де б був. Все, що у мене є, і все, що я роблю - завдяки моїй дружині. Мій захист, моя опора, вона за мене молиться, моя улюблена полтавка. І батьківщина друга - улюблена Україно!

Навчаючись в Україні, займався філософією і інформаційними технологіями. Подробиці не можу розповідати, оскільки це досі закрита інформація.

- Вас називають лобістом України в США ...

- Слово лобізм мені не подобається, тому що лобісти заробляють гроші на тому, щоб проштовхнути чиїсь інтереси, а я не лобіст - не заробляю грошей на те, що допомагаю українським чиновникам або друзям. Чи не належу ні до якої політичної сили в Україні, не підтримую ніяке політичний рух - ні вперед, ні назад.

Просто роблю для блага України те, що в моїх силах - допомагаю української обороні, а це для блага українців, як народу, для нації, яка протистоїть, не приховую, сильному ворогу. Мені не надважливо, хто буде керувати країною - це вибір народу. Сьогодні - один керівник, а завтра народ вибере іншого. Я глибоко розумію інтерес українців, які не якоїсь політичної сили, або персони, президенти змінюються, політеліти теж, а народ залишається. Стійкий і незломлений народ дасть фору багатьом державам. Історія знає приклади. Ми в історії, ми переживаємо її в реальності.

Важливо - Україна повинна мати сильну оборону. Ось над цим ми зараз працюємо. Ми будемо робити полігони, на яких навчатимуть наших солдатів. Багато людей гине на сході України.

За останні 10 років Міністерство оборони знищувалося агентами ззовні, які тут були на керівних посадах. Була знищена повністю система Укроборонпрому, багато підприємств, які були одними з кращих в світі! Ми входили до першої п'ятірки найсильніших! І у нас все було знищено - через злодійство, корупції, злого умислу.

Я буду допомагати в питаннях підвищення обороноздатності нашої країни. Мої друзі і партнери, які приїжджають в Україну і зустрічаються з керівництвом країни, допомагають відновлювати військову міць України.

Али Резазаде и Дюрант Кристиан Пауль Фото:

У Конгресі США ми піднімаємо українське питання. Ми робимо все, щоб була збільшена фінансова допомога від США для оборони України.

А взагалі, я лобіст навпаки, тому що часто витрачаю свої гроші, допомагаючи Україні. За свої кошти організовую візити, зустрічі, поїздки. Ніколи не брав за свою допомогу грошей.

Так що - ні, я не лобіст.

Українські політики звертаються часто. Коли хтось із них ангажує свої політичні інтереси, то йду в сторону. Якщо просять допомогти Україні - завжди готовий.

- А як Ви вважаєте - нові санкції США проти Росії можуть зупинити її агресію на сході України?

- Проти підступного ворога всі способи хороші. Одні санкції, звичайно, не зупинять агресії Росії. Ми діємо спільно - на фронті українські воїни, всередині країни - спецслужби, ззовні - наші міжнародні партнери, а всередині Росії - справжні чесні люди, прості росіяни, які не хочуть війни.

- Що зараз відбувається на Вашій батьківщині, в Ірані?

- Уже 40 років як Іран (не народ Ірану, а влади) займаються беззаконням. Вони фінансують тероризм, "дратуючи" весь регіон, об'єднавши проти себе 50 мусульманських держав, Америку, Ізраїль.

Коли Трамп був в першій поїздці в Саудівську Аравію, зібралися лідери близько 50 мусульманських країн, і було поставлено питання перезавантаження іранського режиму.

Іранська влада фінансують тероризм, "дратує" регіон. Сьогоднішня влада Ірану намагається створити ядерну зброю, вона знищує своїх братів мусульман.

У світі деспотичного режиму протистоять США, Ізраїль і сильна іранська опозиція - Національний Іранський Конгрес (NIC), офіційно визнаний конгресом США. Мій брат Амір Аббас Фахравар очолює NIC, будучи Президентом, я - Першим Віце-президентом.

Али Реза Резазаде и Амир Аббас Фахравар Фото:

- Хто з лідерів і керівництва США підтримує NIC - Національний Іранський Конгрес?

- Дуже багато політиків і державних діячів працюють з нами, все ті, хто бажає миру і процвітання Ірану і підтримують офіційну іранську опозицію. Серед таких політиків - генеральний прокурор США Джефф Сейшн, голова комітету у закордонних справах Палати Представників США Ед Ройс, Радник Президента США з питань боротьби з тероризмом Валід Фарес, Конгресмен Трент Френкс, заступник голови Ради Національної безпеки США Клер М.Лопез, засновник найбільшої приватної військової компанії в світі Ерік Прінс, а також багато дуже сильні політичні діячі.

Эд Ройс из личного архива
1 / 1
Али Реза, Валид Фарес, Бехзад Пилехвар (прдставитель NIC в Канаде) из личного архива
1 / 1
Клэр М. Лопес в центре из личного архива
1 / 1

Нещодавно в Конгресі США була проведена конференція, в якій брали участь представники іранської опозиції. На початку конференції ми торкнулися питання, пов'язані з прямим фінансуванням верхівки тероризму лідерами іранського режиму, найважливішим питанням стало обговорення змін до Конституції Ірану. Ми розробили і запропонували нашим побратимам в Ірані проект нової Конституції, яка захищає людину і визначає головною цінністю людське життя і гідність.

Первый Вице-Президент Национального Иранского Конгресса Али Реза Резазаде Фото:

В іранській Конституції є багато статей, які б права людини. Наприклад, народ голосує за президента, але у президента немає влади - країною керує духовний лідер, він же і лідер революції, який вирішує долі всіх людей, хоча за нього ніхто не голосував.

Керівникам Росії, навпаки, цікаво, щоб не було перезавантаження влади в Ірані, тому що ця влада прийшла за підтримки Росії.

Мій брат написав книгу "Товариш аятолла". У книзі наведені факти, як КДБ СРСР завербували лідера іранської революції і його оточення. Там показані уривки з новинних стрічок російських ЗМІ, в яких тележурналісти розповідають про те, що нинішні лідери багатьох країн навчалися в університеті "дружби народів" імені Патріса Лумумби, в тому числі лідер іранського режиму аятолла Хаменеї і його поплічники. Цю інформацію в Ірані досі приховують. Агенти КДБ здійснили переворот. І це документально підтверджено, полковник радянської спецслужби, який курирує "іранську революцію", пізніше сховався в Америці. Він попросив політичного притулку. Ризикуючи своїм життям, він вивіз секретні документи. Нам вдалося їх оприлюднити. Оригінали документів! Це є в книзі.

Джефф Сейшн и Амир Аббас Фахравар Фото:

Чи не Америка зробила революцію в Ірані. Революція відбулася при повній підтримці Росії. Контракти підписують і зараз, вже Іран купує Су-30.

Я багата людина - у мене дві батьківщини. Одна в Ірані, де я народився, а друга тут, в Україні, де виріс ...

І Україна, і Іран входять у вектор прямих інтересів керівництва Росії. Ісламська фундаментальна революція в Ірані - це деспотизм. Там не тільки порушують права людини, а й знищують людей. Люди живуть в страху - як в Радянському Союзі, коли боялися НКВД.

- Яким способом можна домогтися звільнення?

- Іран - така країна, що люди будуть проти будь-якого зовнішнього втручання, тим більше агресії. Зміни на краще відбудуться зсередини. Іранський режим може перемогти тільки іранський народ. В Ірані зараз більше половини жителів проти чинної влади. Це як нарив на тілі держави! Все почнеться зсередини. Я тільки боюся, що ця влада без крові не піде.

Кровожерливі, погані люди прикриваються ім'ям Ісламу. Ніде в Корані не написано, що можна вбивати людей, що можна переслідувати за інакодумство, за те, що маєш іншу думку. Що вони творять ?! Упевнений, що Бог за злочини над іранським народом цих узурпаторів покарає, такого звірства в Ісламі немає. Чинний режим робить антирекламу всьому Ісламу. І з цими словами згодні більшість лідерів мусульманських держав. Тому нинішніх іранських лідерів не поважає світове співтовариство. Зараз в Ірані багато справжніх патріотів, вони, ризикуючи життям, борються зі злочинною владою. Ми чітко розуміємо, що відбувається всередині Ірану.

Санкції, які оголошені, спрямовані не проти народу. Насправді, вони проти іранської влади. Іранський народ не отримує гроші за продану нафту. Нафтові гроші завжди використовуються для покупки зброї і наповнюють кишеню верхівки влади. У всіх засобах масової інформації ця влада кричить: "Санкції спрямовані проти іранського народу". Це брехня. Це робиться, щоб налаштувати іранський народ проти США, Ізраїлю і проти Заходу. Уряд Ірану кричить: "Смерть Ізраїлю! Смерть Америці!" А чому тоді їх діти вчаться не в Ірані, а на Заході?

Більшість іранців, які живуть по всьому світу, зараз гостро переживають біль за своїх братів і сестер, які живуть в Ірані. Коли почне розгоратися вогонь зсередини, настане момент істини.

Алі - християнин. Поправляє і уточнює, що Біблійний християнин. На інтерв'ю взяв з собою Біблію і прочитав уривок з книги пророка Єремії (49: 35-39) про історію іранського народу, про те, як цей великий народ відродиться.

Первый Вице-Президент Национального Иранского Конгресса Али Реза Резазаде Фото:

Бог з любові до нас допустив звернення людей через різні релігії. Навіть в нашому християнстві багато гілочок, як на дереві.

Коли Христа хотіли зробити царем, Він сказав, що "Моє царство на небесах". Бог не приходить за католиками або православними, Він приходить за Своїми дітьми.

У кожної конфесії є свої труднощі. У суспільстві чується - "заборонити, тому що це агенти Москви", іншим - заборонити, тому що "сектанти". Нісенітниця! Знаю багатьох парафіян різних конфесій. І Української православної церкви, і католиків, і протестантів, і інших християнських церков! Знаю як моїх братів! Не можна зараз збурювати духовну основу віруючих людей, коли все так гостро в Україні. Тільки вороги можуть розгойдувати протистояння конфесій! Важливо зараз не піднімати це питання, в іншому випадку тоді може початися справжня громадянська війна в Україні. Це від лукавого.

Є дуже багато патріотів, які воюють на сході України і сповідаються Господу в тій єпархії, де душа відкрита для Господа Бога! Важлива війна і розгойдування теми міжконфесійної ворожнечі тільки тим, хто не любить Україну! Кому дуже хочеться розділити, щоб "заробити"! Бо перед Господом Богом ми всі рівні! І неважливо Отця Небесного, хто до якої конфесії належить! Він забере своїх чад!

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес