RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Железняк Ярослав Іванович

Народний депутат України IX скликання від партії "Голос", голова фракції "Голос"

Народний депутат України IX скликання від партії "Голос", голова фракції "Голос" Ярослав Железняк Фото: Facebook

Ярослав Железняк родом з Маріуполя Донецької області. Він народився 20 жовтня 1989 року. Відомо, що він 2009 року навчався в Інституті права Верховної Ради України.

У 2013 році Ярослав закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Міжнародний бізнес" та отримав диплом магістра.

Ярослав Железняк у соцмережах

Офіційна сторінка у Facebook .

Телеграм-канал Залізняка "Залізний нардеп" .

Сторінка в instagram .

YouTube канал Железняка.
Кар'єра

З 2009 по 2014 рік був старшим радником з питань уряду компанії Kesarev Consulting.

2014-2015 рр. - Радник з питань уряду в компанії Anheuser-Busch Inbev.

Викладає у Київській школі економіки.

Є керівником ГО "Агентство інноваційної демократії" та співзасновником проекту PolitEyes.

Політична діяльність

У Раді VIII скликання був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата від "Самопомочі" Вікторії Пташник, у Раді VI скликання був помічником-консультантом нардепа від Партії регіонів Олексія Плотнікова.

У 2015 році працював радником з питань уряду та парламентських відносин міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавічюса.

З 2016 – радник у складі стратегічної консультативної групи з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), а з 2017 – радник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з парламентських відносин.

У 2019 році переміг на парламентських виборах від партії "Голос", №4 у списку. Став керівником відділу законотворчої роботи партії Голос. Заступник голови депутатської фракції партії Голос. Перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

28 грудня 2020 року на засіданні фракції партії "Голос" у Верховній Раді Ярослава Железняка обрали головою фракції "Голос".

29 січня 2021 року був обраний заступником голови партії "Голос" з парламентських питань .

Доходи

2022 року в парламенті Ярослав Железняк заробив 473 тис. 398 грн. Ще 16,8 тис. грн. він отримав завдяки викладанню у Київській школі економіки. Железняк вніс до декларації 5 тис. 804 грн бонусів та кешбеку від ТОВ "Діджітум" (ця компанія в т.ч. надає бонуси власникам преміальних карток Visa).

Депутат задекларував 595 тис. грн та 96 тис. дол. готівкою. А на банківських рахунках він мав 43 422 грн. Зі своїх заощаджень за перший рік повномасштабної війни депутат витратив 1 млн 262,6 тис. грн і 8 тис. 321 дол. Також нардеп через біржу Binance купував раніше криптовалюту, з якої залишалося (загалом на 17 тис. 133 грн): 0,283 Etherum, 10 Solana, 0,0007 біткоїну.

У січні 2022 року депутат Железняк придбав Infiniti QX 50 за 1 млн 173 тис. грн, яким користується і його дружина-депутат Коваль. Нардеп від "Голосу" орендує квартиру (99,8 кв. м) у Києві, користується платним паркуванням. А ось у його дружини Ольги Коваль є квартира у Жашкові (49,7 кв. м) на Черкащині та інвестиції у 3 не здані в експлуатацію квартири у Києві.

Сім'я

Ярослав Железняк одружений двічі. Перша дружина Антуанетта – підприємець. Друга дружина – Ольга Коваль, депутат Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу". Реєстрував їхній шлюб власноруч міністр юстиції України Денис Малюська. У серпні 2023 року у пари народився син – Іван.

Цитати

Про владу:

"У нас зазвичай не вирішують проблему, а відкладають. Але проблеми системні, вони накопичуються, з'являються нові. І їх теж відкладають. Це відбувається систематично з митними, податковими надходженнями, із доходами від приватизації, затягуванням із запуском ігрового ринку. До речі, доходи від Ігорного бізнесу заклали до бюджету 2021-го року. Все це, як снігова куля.

Про карантин вихідного дня:

"Я з самого початку назвав ідею з карантином вихідного дня божевільною. Я розумію, як приймалося це рішення. Чесно кажучи, уряд має два варіанти. Перший - повністю все закрити на локдаун, розірвати ланцюжок заражень. Другий - нічого не робити, але тоді буде дуже поганий сценарій. Вони посиділи, подумали, що повністю все закрити та обвалити економіку не вийде. Але тут надходить дзвінок зверху: "Чому ми нічого не робимо і не закриваємо?" . У результаті ухвалюють рішення про закриття ресторанів та торгових центрів на вихідні.. Це повна маячня, адже в тих же ресторанах карантинного режиму дотримуються набагато краще, ніж у Верховній Раді".

ПРО АРАМА:

“Мені здається, що це Богом прокляте місце, бо там третій чи четвертий керівник здобуває підозру від НАБУ. Не знаю чи допоможуть нам святі сили вигнати злий дух з цього органу, але мені здається, що якщо не розраховувати на містику, то, напевно, нічого краще, ніж ліквідувати АРМА в тому вигляді, в якому вона є нема. А її функції з управління та продажу майна треба передати тому держоргану, який може зробити нормальні оголошення та хоча б брати слухавку, коли їм дзвонять. Все те, що відбувається в АРМА, останні півтора роки викликає лише сором”.

Про слова Зеленського про держпереворот:

"Кожен коментар президента – досить потужний, вже через саму лише позицію. Тому після його заяви про можливий держпереворот ця інформація почала з'являтися у світових засобах масової інформації з використанням слова "путч", тобто як військовий держпереворот. І це точно не сприятиме зараз залучення інвестицій в Україну, причому це матиме ефект на кілька місяців".

Читайте також

Притула Сергій Дмитрович

Сергій Притула створив фонд, який допомагає збирати кошти на потреби ЗСУ

Литвиненко Олександр Валерійович

Олександр Литвиненко змінив на посаді голови РНБО Олексія Данилова

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков – міністр інфраструктури України потрапив у скандал

Новини партнерів