Лайм

Вибір наосліп і порушення правил: як пройшов перший тренувальний табір Х-фактора

Після першого випробування в тренувальному таборі залишилося 50 осіб

9 листопада на каналі СТБ вийшов 9 випуск шоу "Х-фактор-10". Після кастингів учасники вперше зіткнулися з серйозним випробуванням, і багато фаворитів суддів вибули з конкурсу. Більш того, Андрій Данилко, Оля Полякова, Настя Каменських і Ігор Кондратюк часто навіть не намагалися пом'якшити свої коментарі, засмутивши деяких учасників.

Перше випробування в тренувальному таборі не деяким суддям. Андрій Данилко сказав, що не став би брати участь в такому конкурсі, а пішов би "одразу ридати": конкурсантам довелося 30 секунд співати а капела (без музики) пісню на свій вибір, стоячи при цьому за ширмою.

"Як можна відрізнити по голосу людей, які цікаві в цілому? - обурювався Данилко. - Мене можете навіть не питати. Я взагалі не розумію, як так можна оцінювати учасників. У мене відчуття, ніби ми в психлікарні".

"А я думаю, що це дуже просто. Якщо вони не готові в короткий термін показати свій талант - будьте здорові", - відрізала Полякова.

Багато учасників були розчаровані необхідністю "відключити харизму", але одна з дівчат - Анна Іванець - зраділа, що судді не будуть відволікатися на її зовнішність. Коли Анна брала участь у кастингу, її пишні груди викликали у них занадто бурхливу реакцію.

"Переживаю, але сподіваюся, що впораюся. Потрібно показати не тільки вокал, але вміння співати душею. Це справедливо, мені подобається", - сказала вона, і не прогадала: її відправили в наступний тур.

Неможливість бачити конкурсантів кілька разів ставила суддів в незручне становище. Так, Ігор Кондратюк назвав "голосом без характеру" свою давню знайому по шоу "Караоке на Майдані", а Оля Полякова відправила додому свого концертного директора.

Місця в наступний тур розліталися одне за іншим. Найбільш різкою з суддів в 9 випуску виявилася Оля Полякова.

"Що це за виття? Пісня придуркувата. Проволав на півтону нижче. Тебе не хвилює, що ти не потрапляєш ні в одну ноту? Як ти взагалі пройшов?" - кричала співачка на учасників, чиї розчаровані обличчя були приховані за ширмою.

Перш за все від конкурсантів вимагали оригінальних пісень, але лише деякі мали досить впізнаваний тембр, щоб судді наосліп згадали їхні імена. У числі щасливців - військова Юлія Бордунова і няня дітей Олі Полякової Людмила Базелюк, які потрапили в наступний тур.

"А хто буде сидіти з Алісою", - запитала Полякова Людмилу про свою дочку.

"Вона дуже любить співати, і ми візьмемо її з собою", - відповіла жінка.

Судді не щадили почуттів конкурсантів, виступи яких здавалися їм однаковими.

"Слухайте, це ж якийсь жах. Ніби вам всім на вході сказали співати одну пісню. Ми б вам всім сказали до побачення", - розлютився Кондратюк.

"Ви знаєте, якби мене запитали, яку пісню ти б заспівала в цій ситуації, я б вибрала народну, просту, в якій можна показати свій характер. Не потрібно американщину співати, яку я сама люблю", - порадила конкурсантам Настя Каменських.

"А я ненавиджу американщину. Я її зненавиділа після Х-фактора, - зізналася Полякова. - Одне і те ж, слухати неможливо".

Судді відправляли додому сильних учасників одного за іншим, і в результаті лише 50 із них пройшли в наступний етап тренувального табору - "Суперхіти під акомпанемент рояля". На підготовку їм дістався лише день, а на репетицію з акомпаніатором, відомим піаністом Євгеном Хмарою, - по 10 хвилин.

У 9 випуску шоу показали виступи учасників, які гідно впоралися із завданням. У їх числі - Юрій Каналош, якому Кондратюк пророкує перемогу в 10 сезоні "Х-фактора". 25-річний хлопець, який вперше брав участь в шоу 10 років тому, виконав хіт Фаррелла Вільямса "Happy".

"Я вас бачу вперше, але це схоже на історію, яка представляє "Х-фактор" в моєму розумінні. У мене для вас пропозиція: йдіть відпочивати і не мучтеся до вечора з нашим так. Юрчик, ти проходиш далі", - сказав Данилко.

За ним на шоу виступила група NZK, вокалістку якої розкритикували за те, що вона схопила всі запропоновані пісні і нахабно вибрала найбільш підходящу.

"Я взяла всього дві. Я просто злякалася", - спробувала виправдатися вона.

Слідом за NZK на сцену вийшов 25-річний Іван Філіпенко - музичний керівник в дитячому санаторії. Йому випало нелегке завдання - заспівати пісню Вєрки Сердючки "Тук-тук-тук". Конкурсанта попередили, що Данилко не любить, коли його пісні співають на шоу, тому хлопець виклався на повну.

"Я погано до цього ставлюся, не можу сприймати. Але коли це роблять нормально - то будь ласка", - зізнався музикант. Схоже, виконання йому все ж сподобалося. Іван намагався співати серйозно, тому що пісня, на його думку, розповідає про нерозділене кохання.

Завершила 9 випуск Х-фактора 10 драматична історія конкурсантки Поліни, яка відмовилася їхати додому після негативного вердикту суддів. Вона залишилася ночувати на знімальному майданчику, щоб ще раз виступити і змінити думку журі.

"Є люди, яким ми говоримо до побачення, і працюємо з іншими. Якщо ви будете постійно залишатися, то вас можна відразу оголосити переможницею 10 сезону, тому що ви тупо не підете", - дорікнув її Кондратюк.

  • Найбільшою несподіванкою 7 випуску 10 сезону "Х-фактора" стало поява Віктора Павлика, який вийшов на сцену разом з 35-річним сином Олександром.
  • Також дивіться на The Lime, якими піснями вразили суддів "Х-фактора-10" учасники 6 кастингу, зокрема бек-вокалістка Ірини Білик і брат Дмитра Колдуна.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії
Теги: Х-Фактор 10

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами