Лайм

Вийшов перший трейлер картини-номінанта на "Оскар" від України

Світова прем'єра фільму відбулася в Каннах

У мережі вийшов перший трейлер драми "Додому" українського режисера Нарімана Алієва. У серпні Український оскарівський комітет обрав її претендентом на премію "Оскар-2020".

Прем'єра картини в Україні відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де взяла Гран-прі в Міжнародній програмі. Світова прем'єра відбулася ще в травні 2019 року в Каннах в рамках конкурсної програми "Особливий погляд".

Сюжет фільму "Додому" розповість глядачеві про кримського татарина Мустафу, який переживає смерть старшого сина. Батько приїжджає до Києва, куди незабаром після анексії півострова Росією, поїхали два інших його сини. Головний герой має намір повернути молодшого сина додому, а старшого - поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

У липні цього року фільм "Додому" став найкращим на Міжнародному кінофестивалі в Бухаресті. Його сценаристами виступили Наріман Алієв і Марися Нікітюк. Головні ролі в картині виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї