Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами - особливо якщо потрібно зробити ідеальний бісквіт. І якщо ви вже пробували робити різні варіації сметанника або шоколадного торта, але у вас не вийшло коржі, пропонуємо вам простий рецепт бісквіта. theLime ділиться з вами рецептом його приготування і порадами.
Всі ми хоча б раз в житті стикалися з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випічці або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіта, що доставляє додаткові незручності і займає багато часу. Ми ж пропонуємо вам рецепт повітряного і легкого бісквіта без цієї маніпуляції.
Перед приготуванням радимо правильно розрахувати інгредієнти в залежності від вашої форми.
Інгредієнти для квадратної форми (23х23 см) або круглої форми (22-24 см): яйця (6 шт.), цукор (180 г), борошно (180 г або 150 г борошна + 30 г крохмалю), ванільний цукор (1 ч. л.).
Приготування:
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.
Розбиваємо яйця у високу миску, всипаємо до них цукор і ванільний цукор.
Порада: Бажано, щоб яйця були кімнатної температури, для цього їх необхідно дістати з холодильника за 2-3 години до початку приготування.
Беремо міксер і збиваємо яйця з цукром до утворення пишної і густої маси.
Порада: Збивати потрібно, починаючи з найменшої швидкості міксера, потім поступово збільшувати її до максимуму.
Просіваємо через сито борошно.
Порада: Зробити це краще всього 2-3 рази. Так ми не тільки убезпечимо нашу випічку від попадання різного сміття, а й наситимо її киснем, щоб бісквіт вийшов повітряним.
Невеликими порціями вводимо борошно в збиті яйця, акуратно перемішуючи вінчиком або силіконовою лопаткою знизу-вгору.
Форму для випічки змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером.
Викладаємо тісто, розрівнюємо його зверху силіконовою лопаткою.
Порада: Перед тим, як поставити форму в духовку, злегка прокрутіть її навколо своєї осі - таким чином тісто краще розподілиться по формі.
Ставимо випікатися в розігріту до 180-190°C духовку на 30-35 хвилин.
Порада: Якщо у вас форма меншого розміру і ви зменшили кількість яєць у рецепті, випікати потрібно 20-25 хвилин.
Через 35 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки - вона повинна бути сухою.
Готовий бісквіт залишаємо остигати на 10-15 хвилин, а потім можна дістати з форми. Потім бісквіту необхідно настоятися 8-12 годин, після чого його можна розрізати на коржі, просочувати і покривати кремом.
- Раніше ми розповіли, як зробити торт Спартак вдома.
- Читайте також на theLime рецепт запашного львівського сирника.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.