Лайм

Пенелопа Крус зробила неоднозначну заяву про наслідки війни в Україні: за що її критикують

Акторка забула згадати, хто став причиною руйнівної війни

Після 24 лютого Пенелопа Крус емоційно підтримала українців, які постраждали від війни. При цьому іспанська актриса, як і багато зарубіжних знаменитостей, не поспішає називати речі своїми іменами. Так, у новому зверненні для Unicef Крус заявила, що "війна в Україні – причина голоду в Африці". При цьому актриса забула згадати, що причина війни – російська агресія.

Фото: Getty Images

"Як війна в Україні пов'язана з дітьми, що голодують у Південному Судані?" - говориться у підписі до відео Пенелопи Крус в Instagram.

У самому ролику актриса каже: "Через війну в Україні продовжують страждати тисячі дітей та їхніх сімей. Крім того, вона впливає на вартість їжі, і разом з посухою стає причиною голоду для тисяч сімей у Сомалі, Ефіопії, Південному Судані. Я дивлюся з великим сумом на фотографії дітей, які страждають від сильного недоїдання. Тисячі дітей потребують негайної допомоги".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

У зверненні Пенелопи Крус немає жодного слова про те, хто розпочав війну в Україні, окупував та розгромив українські порти, блокує транспортування українського зерна. Через це складається враження, що Україна воює сама з собою, і діти Африки голодують саме через це.

Читайте на тему: "Брехня епічного масштабу": як у світі відреагували на вихід РФ з угоди про зерно.

У коментарях до публікації українці порадили Пенелопі Крус не розмивати відповідальність Росії за війну та голод.

"Війна в Україні не винна у відсутності їжі. Натомість у нестачі їжі винна агресія Росії проти України та окупація українських територій", - пишуть люди.

"Ви кажете, що через війну в Україні діти голодують, у Європі зростають рахунки за комунальні послуги. Правильніше писати "через напад Росії на Україну". Тому що ми воюємо щодня, але мало хто каже, ХТО є причиною війни в Україні".

"А як щодо українських дітей та мирних громадян, які помирають щодня від російських та іранських ракет та дронів? Щоб діти в Судані не страждали і не голодували, світ має зупинити російський тероризм та геноцид українського народу!"

"Війна в Україні йде через російську агресію. Вони розпочали цю війну і занурили світ у темряву. Світ має зупинити їх".

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші