Лайм

В мережі стала популярною нова оптична ілюзія - фотограф знайшов ще один спосіб обдурити мозок

Експеримент фотографа став вірусним у мережі та викликав суперечки

У соцмережах набирає популярність нова оптична ілюзія, яка перетворює чорно-білі знімки на кольорові. Такого ефекту фотограф з ніком Øyvind Kolås досяг шляхом накладення на фотографії різнобарвної сітки.

Як зазначили користувачі Reddit, де експеримент фотографа зібрав понад 15 тис. "плюсів", хлопцеві вдалося обдурити мозок. Вірусні кадри люди сприймають по-різному: хтось бачить чорно-білі фото зі смужками, а хтось - просто кольорові знімки.

Першим експериментом фотографа став чорно-білий знімок 2011 року, на ньому діти фотографуються з черепахою. На цей кадр Øyvind Kolås наклав кольорові лінії, завдяки яким він одразу ж став кольоровим.

Реддітори також помітили, що при зменшенні фотографії здаються кольоровими ще більше. При цьому деякі люди зазначають у своїх коментарях, що взагалі не бачать кольорових фотографій, а лише кольорові смуги на безбарвних знімках.

"Я дивлюся з телефону. Виглядає як звичайна кольорова фотографія, поки я не збільшую її. Тоді вона стає чорно-білою з кольоровими лініями. Дуже круто", "Не знаю, я не бачу ніякої ілюзії. Виглядає як чорно-біле фото з кольоровими лініями", - дискутують у мережі.

Ідентичний експеримент користувачі Reddit провели і з низкою інших фотографій.

  • У соцмережах набирає популярність новий флешмоб - люди міряються розмірами своїх ірландських вовкодавів. І це жах, наскільки величезними можуть бути собаки цієї породи.
  • Користувачі соцмереж активно обговорюють героїчні вчинки хлопця з США, який не просто так одягнув костюм Бетмена. В образі супергероя коміксів DC він рятує бездомних тварин і бавить мережу кумедними фото.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь