Лайм

День пам'яті преподобного Іоанна Багатостраждального і іменини Степана: яке свято 31 липня

Які свята відзначають 31 липня

31 липня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Степана та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День пам'яті преподобного Іоанна Багатостраждального

В останній день другого місяця літа православні віруючі відзначають День пам'яті преподобного Іоанна Багатостраждального (Печерського). Печерським його називають тому, що він відмовився від мирських утіх і оселився в печері Києво-Печерської Лаври.

З юності Іоанна терзали різні пристрасті. І у нього ніяк не виходило з ними впоратися. Не допомагали ні голод, ні спрага, ні інші засоби. Тоді чоловік пішов у печеру до мощів преподобного Антонія. Там він щиро молився і вже через добу почув голос, який сказав: "Іоанн! Тобі треба затворитися тут, щоб, принаймні, незнанням і мовчанням послабити спокуси, і Господь допоможе тобі молитвами Своїх преподобних".

З того часу Іван і став жити в печері. Але тільки через 30 довгих років йому вдалося повністю перемогти свою плотську пристрасть. За цей час він чимало мучився. Наприклад, він засипав себе землею до плечей і стояв в такому положенні весь піст.

Народилися в цей день

Джеральдіна Чаплін, американська кіноактриса, дочка Чарлі Чапліна, Ян Табачник, український естрадний композитор, акордеоніст-віртуоз, народний артист України, Уеслі Снайпс, американський кіноактор, C. C. Catch, німецька поп-співачка, Джоан Кетлін Роулінг, англійська письменниця, автор книг про Гаррі Поттера, Джон Лоурі, також відомий як John 5, американський гітарист-віртуоз, композитор.

Іменини

Афанасій, Іван, Кузьма, Степан, Ян.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити

Як позбутися мурах на грядках: народні засоби, які вважають ефективними

Мурахи на городі - як з ними боротися за допомогою народних засобів - способи з борною кислотою, окропом, бензином та інші