Лайм

Міжнародний день світлофора і іменини Андрія: яке свято 5 серпня

Які свята відзначають 5 серпня

5 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Андрія та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

Міжнародний день світлофора

Ми з вами кожен день стикаємося зі світлофорами в великих містах, в селах, на широких шосе і маленьких вуличках. Але чи знаєте ви, що у цього приладу є своє власне свято?

День світлофора відзначається 5 серпня по всьому світу в честь цікавої події, що сталася в 1914 році. Саме тоді в американському місті Клівленді з'явився перший світлофор, оснащений червоним і зеленим ліхтарями. При перемиканні світла прилад видавав звуковий сигнал.

Цікаво, що у нього був попередник - найперший світлофор винайшов британець Джей Найт ще в 19 столітті. Але тоді пристрій вибухнув і поранив поліцейського. До розробки нової більш надійної моделі приступили тільки через десятки років.

Народилися в цей день

Гі де Мопассан, французький письменник, Луїс Вейн, англійський художник, Борис Гмиря, український співак-бас, Джон Х'юстон, американський кінорежисер, актор, Ніл Армстронг, американський астронавт.

Іменини

Анна, Аполлон, Віталій, Трохим, Федір, Андрій.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь