Лайм

День ветеринара і Різдво святителя Миколая Чудотворця: яке свято 11 серпня

Які свята відзначають 11 серпня

11 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Михайла та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День працівників ветеринарної медицини України

11 серпня в нашій країні своє професійне свято відзначають люди, які вирішили присвятити своє життя порятунку життів тварин. День працівників ветеринарної медицини України відзначається в цю дату щороку з 2001 року, саме тоді Леонід Кучма підписав відповідний указ.

Свято в Україні ввели, щоб відзначити "вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва та охорони навколишнього середовища".

У цей день прийнято вітати всіх причетних до цієї нелегкої професії. Також 11 серпня вручають різні премії, влаштовують заходи і проводять лекції та форуми. Свято є офіційним, але додаткового вихідного в цей день ні ветеринари, ні інші громадяни країни не отримують.

Різдво святителя Миколая Чудотворця

11 серпня православна церква відзначає важливе свято - Різдво святителя Миколая Чудотворця. Це один з найбільш шанованих святих.

Миколай був відомий тим, що творив справжні чудеса, вірно служив Господу, завжди проявляв велике милосердя до оточуючих і обов'язково приходив на допомогу всім стражденним. Також він роздав бідним усе, що мав. Сам святий вів дуже простий і аскетичний спосіб життя. Микола прославився як великий угодник Божий.

Святитель Миколай рятував потопаючих, допомагав звільнитися людям, закритим у темницях, зціляв хворих і навіть воскрешав померлих. Він завжди боровся за правду і вимагав відновлення справедливості. Також він на своєму прикладі навчав любові і співчуття. Чудотворець прожив гідне довге життя і мирно помер, досягнувши глибокої старості.

Народилися в цей день

Ендрю Джексон Девіс, американський ясновидець і окультист, засновник американського спіритизму, Алекс Хейлі, американський негритянський письменник, Анатолій Кашпіровський, психотерапевт, Стів Возняк, програміст, один із засновників фірми Applе, Халк Хоган, американський професійний борець, кіноактор, Кріс Хемсворт, австралійський актор .

Іменини

Михайло, Олександр, Олексій, Веніамін, Костянтин, Анатолій, Пахом, Серіф, Клара, Серафима.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки