Лайм

Лечо з болгарських перців та помідорів: класичний рецепт закуски на зиму

Лечо з томатів стане відмінним доповненням до м'яса або страви з картоплі

Помідор - чи не найпопулярніший овоч для приготування різних закусок на зиму. Сьогодні існують десятки всіляких рецептів, з якими ви не втратите багато часу, але при цьому поповните свої запаси відмінними заготовками, здатними замінити свіжі овочі. Якщо ви вже запаслися класикою на зразок малосольних помідорів, варто розглянути ще одне блюдо - лечо з томатів та болгарських перців.

Може здатися, що лечо на зиму готувати важко, проте його рецепт складається всього з декількох кроків і простих інгредієнтів, які без проблем можна відшукати в будь-якому магазині чи на продуктовому ринку. Головними складовими тут традиційно будуть болгарський перець і помідори.

Ну а якщо точніше, то список інгредієнтів для нашого лечо виглядає наступним чином:

  • Помідори (2 кг)
  • Рослинна олія (100 мл)
  • Цукор (100 г)
  • Сіль (1-2 ст. Ложки)
  • Болгарський перець (2-3 кг)
  • Чорний перець горошком (10-15 шт)
  • Оцет 9% (1 ст. Ложка)

Тепер для приготування закуски на зиму варто виконати наступні прості кроки:

Крок 1: Чистимо помідори від шкурки і насіння. Таким чином консистенцію нашого лечо ми зробимо одноріднішою. Готові помідори пропускаємо через м'ясорубку або просто подрібнюємо блендером.

Крок 2: Моємо перець, видаляємо все зайве: насіння, коріння. Нарізаємо його слайсами, кружечками або смужками.

Крок 3: Викладаємо томатне пюре в каструлю, додаємо масло, сіль та цукор. Все це ретельно перемішуємо. Ставимо посудину на вогонь і доводимо до кипіння. На невеликому вогні проварюємо 20 хвилин.

Крок 4: Додаємо до каструлі перець, накриваємо кришкою і готуємо після закипання ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення часу додаємо до лечо горошки перцю та оцет.

Крок 5: Розкладаємо лечо по заздалегідь стерилізованих банках, закочуємо і накриваємо банки ковдрою. Там даємо їм повністю охолонути.

От і все. На цьому ваша закуска - лечо на зиму - готова. Банки варто зберігати в прохолодних темних місцях, куди не потраплятимуть промені сонця. А ось ще корисна порада: якщо ви закриваєте лечо на зиму, спочатку варто розкласти по банкам самі овочі, а вже потім заливати їх соусом, в якому вони варилися. Справа в тому, що соус, який лишиться, теж можна консервувати і використовувати пізніше як підливу.

Дивіться також корисне відео з рецептом приготування лечо на зиму:

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь