Лайм

Торт Сметанник нашвидкоруч: простий рецепт десерту до чаю

Сметанник відрізняється прекрасними смаковими якостями та простотою рецепта

Торт Сметанник - один з тих класичних десертів, які відрізняються прекрасними смаковими якостями, але при цьому абсолютною простотою рецептів. Сьогодні існує багато різних варіантів приготувати цей торт в домашніх умовах. Для цього нам знадобляться всього кілька інгредієнтів та близько години часу.

Готовий торт неодмінно порадує своїм ароматом та м'якістю, а все завдяки крему-наповнювачу, який також легко готується з натуральних продуктів. Озброюємося міксером та читаємо далі простий рецепт приготування торта вдома.

Рецепт торта Сметанника потребує всього кілька простих інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне (8 ст. ложок)
  • Цукор (100 г)
  • Сода (1 ч. ложка)
  • Вершкове масло (100 г)
  • Згущене молоко (1 банка)
  • Сметана 20% (500 г)
  • Какао (1 ст. Ложка)
  • Яйце куряче (2 шт)

Для приготування торта нам знадобиться міксер та простора посудина для замішування тіста. Далі ж дотримуємося кроків:

Крок 1: Збиваємо не холодне вершкове масло з яйцями. Поступово додаємо до них згущене молоко.

Крок 2: Просіваємо борошно, додаємо до посудини. Гасимо соду оцтом, додаємо до тіста та ретельно перемішуємо.

Крок 3: Закінчивши перемішувати тісто, ділимо його на дві частини і в одну з них додаємо какао. Знову ретельно перемішуємо.

Крок 4: Нагріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форму для випікання маслом та печемо два коржі до повної готовності (до появи рум'яної скоринки). Зазвичай для цього потрібно 20 хвилин випікання.

Крок 5: А поки печуться коржі, приготуємо крем для торта: для цього збиваємо сметану з цукром.

Крок 6: Готові коржі розрізаємо на 2 частини (на два млинці). Всі коржі торта Сметанника крім нижнього (основи) проколіть в декількох місцях виделкою, так вони будуть значно краще вбирати крем. Далі щедро змащуємо всі коржі кремом і викладаємо у вигляді торта. Змастити кремом варто і його бічні частини.

От і все. На цьому етапі торт Сметанник готовий. Йому варто дати увібрати крем, зазвичай це займає 1,5-2 години. Прикрасити десерт можна на власний розсуд, для цього цілком підійдуть ягоди, горіхи, терті горіхи, шоколад, вафлі, фрукти та інше.

Як бонус дивіться також корисне відео з рецептом приготування торта сметанника в домашніх умовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні